Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Winkeliersvereniging juicht verbod gokspelen toe

Winkeliersvereniging juicht verbod gokspelen toe

21/05/2019 15:19 - Merredith Bruce

Winkeliersvereniging juicht verbod gokspelen toe

Foto: dWT  

PARAMARIBO - De Vereniging van Surinaamse Winkeliers (VSW) is positief over het voorgenomen verbod op de verkoop van virtuele en onlinespelen in winkels. “We vragen al jaren aandacht voor het vergunningenbeleid, dat dit goed wordt geëvalueerd en gereguleerd”, zegt voorzitter Raymond Hasnoe. Hij stelt dat de vergunningsvoorwaarden veelal met de voeten worden getreden met alle gevolgen van dien.

De afgelopen maanden is gewerkt aan het juridische kader van nieuwe maatregelen hierover, die binnenkort worden doorgevoerd. Dit is gezamenlijk gedaan door de ministeries van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) en Justitie en Politie. Dat meldde minister Stephen Tsang van HI&T vorige week tijdens de begrotingsbehandeling.

Hasnoe vindt net als Tsang dat de aanwezigheid van virtuele en onlinespelen gokverslavend werkt en de samenleving ontwricht. "Daarom moeten we proberen om dit te ontmoedigen of te verminderen." De winkeliersvertegenwoordiger zegt dat het aanbod van gokspelletjes in winkels niet zomaar uit de lucht is komen vallen.

Winkeliers hebben aangegeven daartoe noodgedwongen te zijn overgegaan om wat bij te verdienen. "Door de gedaalde koopkracht zijn ze niet meer in staat om hun vaste lasten te dekken. Dus gaan ze naar andere uitwegen zoeken om dat toch te kunnen doen. Zie het als een soort bijbaantje."

Hasnoe merkt dat het aanbod van virtuele en onlinespelen in winkels vooral is toegenomen na de economische crisis. "Een aantal jaren terug had je dit niet, omdat men nog in staat was om de vaste lasten te dekken." Hij stelt dat winkeliers zelf niet graag hiertoe wilden overgaan, omdat dit ook veel problemen met zich meebrengt zoals ruzie en vechtpartijen.

Tsang zei in het parlement dat de vergunningsvoorwaarden voor winkeliers zullen worden aangepast, onder meer om het aanbod van virtuele en onlinespelen in winkels te verbieden. Hasnoe ziet dit als een eerste stap naar regulering van het vergunningenbeleid. De VSW hoopt ook op regulering van de verstrekking van vergunningen aan winkeliers in woonbuurten, om ongezonde concurrentie tegen te gaan. "Wij zijn bereid om de minister te ondersteunen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina