Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Onderzoek drive-by shooting vlot niet

Politie tast nog in duister bij onderzoek naar drive-by shooting

22/05/2019 09:58 - Cheflin Paulus

De slachtoffers van de drive-by shooting.

De slachtoffers van de drive-by shooting. Foto: Anthony Janki  

PARAMARIBO - De politie is druk bezig te onderzoeken wie de 17-jarige Cadisha Prika en de 49-jarige Dennis Groenveld op 5 mei in koelen bloede heeft doodgeschoten bij het pomstation SOL Torarica beter bekend als On the Run. Dit zegt hoofdinspecteur van politie, Humprey Naarden in gesprek met de krant.

Er zijn volgens hem ook geen verdachten in beeld gebracht die mogelijk een vinger in de pap zouden hebben in deze zaak. Een man en een vrouw die enkele uren na de brute beschieting zijn aangehouden, zijn na verhoor volgens Naarden heengezonden. Deze twee mensen weten volgens de politie niets af van de zaak. "Mijn collega's zijn bezig te onderzoeken".

Naar de krant verneemt zijn de beelden van een safe city camera die op steenworp afstand staat van waar het voorval zich voordeed al bekeken. Naarden bevestigt dat het team dat belast is met het onderzoek in zulke gevallen het beeldmateriaal grondig analyseert en deskundig voorwerk doet dat als eventueel bewijsmateriaal naar het Openbaar Ministerie wordt opgestuurd.

In de gemeenschap doen geruchten de ronde dat het om een afrekening zou gaan. "Ik weet niet of het om een afrekening gaat, maar in ieder geval wilde de persoon die dit deed de mensen dood hebben", stelt de politiefunctionaris. Hij hoopt dat de daders snel in de boeien worden geslagen. "Tot op dit moment tast ik ook nog in het duister. Elke rechtgeaarde Surinamer wil weten wat er gebeurd is, want de persoon die dit heeft gedaan is een gevaar voor de gemeenschap", aldus de politietopman.

De Nederlandse website AD.nl bracht de 49-jarige Groenveld kort na het geval in verband met een rivaliserende drugsbende. Groenveld zou eerder in Europa zijn aangemerkt als verdachte in een geval van drugsdiefstal. Hij zou zich ook hebben aangesloten bij de organisatie van Mustapha F, een drugscrimineel die miljoenen verdiende in de handel met cocaïne.

Mustapha F. is de rivaal van Ridouan Taghi, die momenteel geldt als de meest gezochte crimineel van Nederland. Groenveld heeft volgens het medium forse gevangenisstraffen uitgezeten in Europa en zou ook geen onbekende zijn in het criminele milieu.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina