Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Politieambtenaren weer aan de slag

Politieambtenaren voetbalincident weer aan de slag

22/05/2019 06:11 - Gilliamo Orban

Politieambtenaren voetbalincident weer aan de slag

 

PARAMARIBO - Drie politiemannen die op 25 april in een dispuut waren geraakt met een gezin om een voetbal, mogen de samenleving weer dienen. Twee agenten zijn dinsdag daarmee begonnen, terwijl de andere woensdag aan de slag mag. Dat zegt hoofdinspecteur Humphrey Naarden van de publiciteitsdienst van het Korps Politie Suriname.

De mannen waren eerst buiten functie gesteld en zijn vervolgens in verzekering gesteld, maar zijn na een paar dagen vrijgelaten. Op welke afdeling de mannen hun krachten zullen geven is niet bekend bij Naarden. Toen de politieambtenaren betrokken waren bij het voorval, waren ze lid van het Regio Bijstand Team (RBT) Paramaribo.

M. Ramsoedh moeder van het gezin dat heeft geruzied met de agenten wenst niet te reageren op de laatste ontwikkeling in deze zaak. Ramsoedh zei eerder onder andere tegen de krant dat ze tijdens het conflict geklapt is door een politieman, waardoor ze bewusteloos op de grond viel. Ook gaf ze aan dat haar man is mishandeld door de agenten. Volgens het gezin werden ze belaagd door acht agenten.

Raoul Hellings en Revelino Eijk respectievelijk voorzitter en woordvoeder van de Surinaamse Politie Bond (SPB) waren niet bereikbaar voor commentaar. De bond was in de bres gesprongen voor de drie politieambtenaren toen die in verzekering werden gesteld als gevolg van hun optreden tegen het gezin Ramsoedh en eiste dat de mannen binnen 24 uur werden vrijgelaten. Dat heeft de bond na een gesprek met minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie laten vallen, omdat de zaak al bij de rechter-commissaris was.

De actie van RBT is toen opgeschort. De bond eist ondermeer dat de afdeling Onderzoek Personeelszaken (OPZ) wordt gereorganiseerd. Personeelsleden van de afdeling moeten gereshuffeld worden en er moeten nieuwe mensen worden aangeworven. Ook moet er sprake zijn van een multi-etnische bezetting, vinden zij.

De bond eist verder dat er met richtlijnen waarborgen worden vastgesteld bij strafrechelijke onderzoeken tegen politieambtenaren door OPZ. Dit moet ertoe leiden dat deze onderzoeken objectief en kwalitatief moeten worden verricht. Dit houdt ook in dat het strafrechtelijk onderzoek tegen ambtenaren van politie niet enkel gericht moet zijn op het bewijzen van de schuld van de verdachte, maar ook van de onschuld.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina