Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Royement bondsleden RGD bekrachtigd

Royement bondsleden RGD bekrachtigd

22/05/2019 00:07 - Gilliamo Orban

Leden van de bond Regionale Gezondheidsdienst aanwezig op de Algemene Ledenvergadering.

Leden van de bond Regionale Gezondheidsdienst aanwezig op de Algemene Ledenvergadering. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Het royement van een groep bondsleden van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) is dinsdag bekrachtigd tijdens een Algemene Ledenvergadering in het bondsgebouw van C-47. Het gaat om de 35 leden die het vertrouwen hadden opgezegd in voorzitter Robby Naarendorp en overige bestuursleden. Een paar leden hebben zich intussen hiervan gedistantieerd.

De geroyeerde leden kunnen de zaak binnen een maand aanvechten, zegt een ingewijde tegen de krant. Eerder had het bestuur het besluit genomen om de leden te royeren. Echter wordt niet verwacht dat deze leden in beroep zullen gaan tegen de maatregel. Ze zullen dan officieel uit het ledenbestand worden afgeschreven. De mensen vinden dat de bond zich bezighoudt met het beleid van directie en managers, terwijl de organisatie het personeelsbelang moet behartigen.

Ook beweren ze dat ze zijn misleid door de bond die zich ook bezighoudt met opruiende zaken. De leden hebben onlangs hun standpunt kenbaar gemaakt in een brief aan RGD-directeur Sebita Gopal, maar zij kan de bond niet op het matje roepen. Opvallend is dat niet veel leden de vergadering hebben bijgewoond. Dat in tegenstelling tot de bondsmeeting van 17 april die veel drukker was. Toen had de bond geëist dat onderdirecteuren Ariadne Colli, Reita Hasnoe en manager Clyde Starke worden vervangen.

De krant verneemt dat Hasnoe is geplaatst bij het ministerie van Volksgezondheid. Zij was onderdirecteur van de afdeling Marketing, Vorming en Voorlichting van RGD. Zij heeft ongeveer vier maanden die functie bekleed. Volgens de bond worden de geroyeerde leden geïnstrueerd door onder andere de functionarissen die in ongenade zijn gevallen bij de werknemersorganisatie. Hasnoe die door de krant benaderd is voor een reactie wenste niet hierop in te gaan.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina