Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Sozavo neemt distributie Bazo-kaarten over

Sozavo neemt distributie Bazo-kaarten over

22/05/2019 19:56

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid (l) en zijn collega André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting hebben besloten dat de verstrekking van Bazo-kaarten via Sozavo zal gaan.

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid (l) en zijn collega André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting hebben besloten dat de verstrekking van Bazo-kaarten via Sozavo zal gaan. Foto: NII  

PARAMARIBO - Minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) en zijn collega Antoine Elias van Volksgezondheid hebben donderdag besloten dat alle Basiszorg-verzekeringskaarten uitsluitend door het ministerie van Sozavo verstrekt zullen worden. Dit om de distributie te verbeteren en om te garanderen dat de binnenlandbewoners niet overgeslagen worden.

Sozavo zal alle distributiekantoren die in de afgelopen maanden door het ministerie van Volksgezondheid en het SZF zijn opgezet overnemen en maken tot Sozavo-kantoren, schrijft het NII woensdag in een persbericht. Verder zullen de medewerkers van alle Sozavo-wijkkantoren beurtelings getraind worden om ook tot verstrekking van de Bazo-kaarten te kunnen overgaan.

Met dit besluit kan Volksgezondheid teruggaan om zich te richten op haar 'core business'; ervoor zorgen dat er voldoende artsen en medicamenten zijn. Dit geldt ook voor het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting dat moet zorgen voor de sociaalzwakkeren.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen