Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Onderwijsinspecteurs stoppen actie

Acties onderwijsinspecteurs opgeheven, principeakkoord getekend

23/05/2019 12:44 - Naomi Hoever

Door het tekenen van een principeakkoord met minister Lilian Ferrier (r) behoort de actie van de onderwijsinspecteurs tot het verleden.

Door het tekenen van een principeakkoord met minister Lilian Ferrier (r) behoort de actie van de onderwijsinspecteurs tot het verleden. Foto: Collectie van de bond  

PARAMARIBO - Na ruim twee maanden zijn de acties van de inspecteurs bij het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur donderdag per direct opgeheven. Dit, nadat er zojuist een principeakkoord is getekend door de bond van inspecteurs en minister Lilian Ferrier.

De informatie deelt een opgeluchte bondsvoorzitter, Steve Rudge, met de krant. In het akkoord zijn vier punten opgenomen waaronder, het meest belangrijke een, eigen bezoldigingsreeks voor inspecteurs.  

Door de staking werden de schoolonderzoeken van het Mulo en de repetities van de 6e klassers niet in ontvangst genomen voor accordering. Het betreft so's van bijkans tachtig muloscholen en repetities van iets meer dan driehonerd basisscholen. Rudge belooft dat met de meeste voortvarendheid zal worden gewerkt om de achterstanden in te lopen. "Geen enkel leerling zal de dupe worden van de staking"

Nadat de werkjes op kwaliteit en niveau zijn beoordeeld door de afdeling inspectie wordt het opgestuurd naar het examenbureau die de cijfers moet verwerken en het gemiddelde berekend nadat het examen en de toets zijn afgenomen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina