Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Herstructurering zorginstellingen

Commissies herstructurering zorginstellingen ‘flink opgeschoten’

23/05/2019 19:25 - Aidy Pinas-Agodeba

Het Mungra Medisch Centrum in Nickerie is één van de de overheidszorginstellingen.

Het Mungra Medisch Centrum in Nickerie is één van de de overheidszorginstellingen. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De commissies die vorig jaar zijn ingesteld in het kader van de herstructurering van de overheidszorginstellingen, zetten het werk voort. Bernhard Abia, die nauw betrokken is bij het proces, zegt dat de commissies flink zijn opgeschoten. “We zijn nu bezig met de concepten. Het uiteindelijk rapport zal wanneer we zover zijn aangeboden worden aan de uitvoeders.”

Abia is voorzitter van de commissie van het Mungra Medisch Centrum in Nickerie en het Psychiatrisch Centrum Suriname. Er moet een tijdspad worden uitgewerkt voor de uitvoering van een herstructureringsproces binnen de instellingen. Dit moet uiteindelijk leiden tot verzelfstandiging.

De commissies zijn voor een jaar ingesteld en hebben nog ongeveer vier maanden de tijd om de opdracht af te ronden. In de voorbije maanden is er informatie verzameld bij verschillende betrokkenen, van directie tot werknemers. Deze informatie wordt nu verwerkt. De bevindingen worden vastgelegd en op basis hiervan zullen er ook aanbevelingen worden gedaan.

Abia: "Ik wil benadrukken dat we niets opleggen. Er is een opdracht aan ons gegeven en dat gaan we doen. Het zal aan de uitvoerders liggen wat ze met de resultaten zullen doen." Hij vertelde eerder aan de krant dat hij voorstaander is van de herstructurering.

Hierdoor krijgen de instellingen meer zelfstandigheid en kunnen zij hun beleid beter uitvoeren, zonder op groenlicht van de overheid te wachten. Verder heeft elke instelling specifieke problemen en kunnen door middel van dit proces zaken worden blootgelegd en naar passende maatregelen worden gezocht.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina