Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Eerste zege volleybalsters Gideon

Eerste zege volleybalsters Gideon

23/05/2019 05:26 - John Zaalman

Yellow Birds-captain Farahnaz Levens (l) in actie tegen Gideon.

Yellow Birds-captain Farahnaz Levens (l) in actie tegen Gideon. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Gideon heeft zijn eerste overwinning op zak in de vrouwenhoofdklasse van de Surinaamse Volleybalbond. De ploeg won woensdagavond van Yellow Birds in de Ismay van Wilgen Sporthal met 25-20, 25-21, 25-21.

In de saaie ontmoeting was de latere winnaar de bovenliggende partij. De gezusters Janneke en Jose Tammenga waren enkele van de 'boosdoeners', terwijl onder andere Farahnaz Levens en Cindy-Jane Vianen bij vlagen scoorden voor de gele vogels.

"Ik ben blij met de winst. Het had wel eerder moeten plaatsvinden, maar deze was op zijn plaats. Yellow Birds was ook niet op z'n sterkst", meent aanvoerster Janneke Tammenga van Gideon. Collega-captain Levens onderkent dat het nog wennen is bij Yellow Birds. "We beloven beter spel in de komende wedstrijden."

Terwijl Gideon de eerste van vier speelronden afsloot met zijn eerste triomf, verloor Yellow Birds al zijn drie duels. Janice Valies en Antonie Manhoef waren de arbiters. In de mannenhoofdklasse ontdeed Yellow Birds zich in een vijfsetter van achtvoudig kampioen Yelyco. De setstanden waren 23-25, 28-26, 20-25, 25-18, 15-9.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina