Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Happy Evita Girls bekerkampioen

Happy Evita Girls bekerkampioen vrouwenvoetbal

23/05/2019 02:52 - Frank Finisie

Vreugde bij spelers en supporters van bekerkampioen Happy Evita Girls.

Vreugde bij spelers en supporters van bekerkampioen Happy Evita Girls. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Happy Evita Girls is woensdagavond in het Franklin Essed Stadion bekerkampioen vrouwenvoetbal geworden. Transvaal moest met 5–1 het onderspit delven. Het goed opgekomen publiek heeft kunnen genieten van een spannende wedstrijd met veel doelpunten.

De dames van Happy Evita Girls hadden het beste van het spel in handen, Transvaal had weinig in de melk te brokkelen. Saffira Hoogdorp bracht in de 26ste minuut haar ploeg aan de leiding. Hoogdorp schoot uit een vrije trap raak, 1-0. Dertien minuten later kopte Hoogdorp een hoekschop in, 2-0.

De tweede speelhelft had hetzelfde spelbeeld. Aangevuurd door de aanhang, bleef Happy Evita Girls de wedstrijd domineren. In de 66ste minuut passeerde Shamaira Stoutenburg de laatste verdediger en scoorde het derde doelpunt met een schuiver. 

Eén minuut later verschalkte Andaya Lantveld keeper Nathalie Adang van Transvaal met een schot van buiten het strafschopgebied: 4-0. Stoutenburg maakte in blessuretijd het handje vol met een stiftbal 5-0. Kort hierna wist Jamecia de Mees de achterstand te reduceren naar 5-1. Door deze overwinning is Happy Evita Girls bekerkampioen vrouwenvoetbal geworden.

"De dames hebben gekregen waarvoor zij hebben gewerkt" zegt assistent-trainer Roché Emanuelson van Happy Evita Girls. Trainer Daniel Monsanto van Transvaal zegt dat zijn dames niet optimaal hebben gepresteerd. "Wij hebben een goede voorbereiding gehad naar deze wedstrijd toe, maar wij hadden onze dag niet."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina