Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nickerie wil 200 miljoen voor uitvoeren districtsplan

Nickerie wil 200 miljoen voor uitvoeren districtsplan

23/05/2019 04:12 - Beta Debidien

Herstel van de slechte infrastructuur is vervat in het conceptdistrictsplan van het district Nickerie.

Herstel van de slechte infrastructuur is vervat in het conceptdistrictsplan van het district Nickerie. Foto: dWT Archief  

NIEUW-NICKERIE - De districtsraad (dr) van Nickerie heeft woensdag tijdens een hoorzitting de conceptbegroting voor het dienstjaar 2020 gepresenteerd. Dat gebeurde in bijzijn van de voorzitters van de ressortsraden, diensthoofden en het aanwezige publiek. De conceptbegroting en het concept-districtsplan zijn gebaseerd op de wensen die alle ressorten hebben gepresenteerd tijdens hoorzittingen.

Zo verduidelijkte dr-ondervoorzitter Azeez Khodabaks. "Voor de uitvoering van de projecten hebben wij ruim SRD 200 miljoen nodig", aldus Khodabaks. Hij verwacht dat in het komende dienstjaar zaken wel gerealiseerd zullen worden. "Wij gaan kijken hoeveel middelen er beschikbaar zijn. We hebben begrepen dat er middelen uit de rij- en voertuigenbelasting onder de districten zullen worden verdeeld. Hopelijk dat wij in Nickerie veel meer kunnen krijgen, zodat wij onze projecten kunnen uitvoeren."

Aangezien Nickerie een agrarisch district is "gaat het dus meer om de ontwikkeling van de agrarische sector waarbij de infrastructuur heel belangrijk is. Zonder goede infrastructuur hebben wij ook geen productie", benadrukte Khodabaks. Hij merkt op dat de afgelopen vier jaren heel weinig is gerealiseerd voor Nickerie. "Ondanks dat wij goede plannen hebben gepresenteerd aan de overheid. Laten we hopen dat van wat wij hier presenteren, een deel geïmplementeerd kan worden."

De aanwezigen waren in de gelegenheid om vragen te stellen en veranderingen en aanvulling aan te brengen. "Het is voor de vierde keer dat wij steeds maar plannen en onze stukken opsturen. Maar we merken helaas niet veel in de uitvoering ervan", zegt een ontevreden Chaitram Adhin, bestuurslid van waterschap Uitbreiding Groot Henarpolder I en II. "We zijn een agrarisch district maar hebben een heel slechte infrastructuur met jarenlang achterstallig onderhoud."

Adhin verwijst naar zijn landbouwgebied waar de wegen nu zeer slecht zijn. Hij is er niet over te spreken dat de hoofdweg naar zijn productiegebied van bijkans 2.400 hectare onbegaanbaar is. Hij heeft vaker aan de bel getrokken."Maar we hebben steeds vernomen dat er geen middelen zijn om de problemen aan te pakken." Adhin heeft er weinig geloof in dat de opgebrachte zaken op de begroting zullen worden aangepakt, "aangezien de overheid zelf in financiële problemen zit". De conceptbegroting wordt aangepast en op 31 mei ingediend bij de minister van Regionale Ontwikkeling.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina