Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zilver en brons voor sportjournalisten

Zilver en brons voor sportjournalisten

23/05/2019 10:55 - Terence Oosterwolde

 Ivan Summerville (l), Marciano Zalman (m) en Earnie Eenig behaalden eremetaal voor Suriname op het onderdeel atletiek.

Ivan Summerville (l), Marciano Zalman (m) en Earnie Eenig behaalden eremetaal voor Suriname op het onderdeel atletiek. Foto: VSJS  

FLORIDABLANCA - Ivan Summerville heeft donderdagochtend zilver behaald op de 100 meter sprint. Earnie Eenig bracht twee medailles binnen: eerst brons op de 100 meter en daarna zilver op de 400. Daartussen greep Marciano Zalman de bronzen plak op de 1.500 meter tijdens de vierde Zuid-Amerikaanse Spelen voor sportjournalisten in Colombia.

In categorie B (36-50 jaar) klokte Summerville 13,55 seconden en finishte Eenig in 13,83 seconden. De twee Surinamers moesten Nairo Perez voor zich dulden. De Colombiaan won het goud in 12,76 seconden. De sprinter was woensdag één van de kwelgeesten op het onderdeel futsal. Hij nam vier goals voor zijn rekening in de 13-1 overwinning. 

Zalman, die woensdagavond na zijn vierde plaats op het onderdeel pool, nog twijfelde over deelname aan de 1.500 meter, besloot toch mee te doen en niet zonder succes. In categorie C (50 jaar en ouder) ging hij als derde over de streep in 7:55,5. Goud werd gewonnen door Abigail Martinez van Guatemala in 6:36,7. Angel Flores van Colombia veroverde het zilver in 6:43,0.

Eenig, die woensdag tijdens het zaalvoetballen nog last kreeg van zijn enkel en naar de kant moest worden gehaald, bleek voldoende hersteld. Immers, na zijn bronzen 100 meter, stond hij niet lang daarna weer op de baan voor de 400 meter. Hij ging als tweede over de streep in 1:10,9. Goud ging naar Perez (58,7) en brons was voor de Mexicaan Julio Lara (1:15,6).

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina