Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • BREAKING: SO lbo-scholen uitgelekt

BREAKING: Schoolonderzoek lbo-scholen uitgelekt

24/05/2019 14:01 - Naomi Hoever

BREAKING: Schoolonderzoek lbo-scholen uitgelekt

 

PARAMARIBO - Op de technische scholen is het schoolonderzoek (SO) van de algemeen vormden vakken van het vierde jaar uitgelekt. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is een grootscheepse actie gestart om na te gaan waar de lek is ontstaan.

Het geval zal voorgelegd worden aan de politie voor een strafrechtelijk onderzoek. "Wij willen weten hoe het is geschied en wie er allemaal achter staan", zegt de onderdirecteur Beroepsonderwijs, Ashok Rambali. Het besluit is nu genomen om de SO's opnieuw af te nemen.

Het ministerie is ervan overtuigd, dat het werk is uitgelekt. Dat blijkt uit prognoses. Verder hebben leerlingen ongekende prestaties geleverd. Enkele leerlingen hebben toegegeven in het bezit van het SO-werk te zijn geweest. Naar verluidt is het werk via Whatsapp verspreid naar leerlingen in verschillende districten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen