Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • MMC wil herstel Waterloostraat

MMC wil herstel Waterloostraat

24/05/2019 03:55 - Beta Debidien

De Waterloostraat vertoont op vele plekken verzakkingen. Waarnemend medisch directeur van het MMC, Xaviera Marica, ziet graag dat die hersteld wordt, omdat het de enige toegangsweg tot de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het MMC is.

De Waterloostraat vertoont op vele plekken verzakkingen. Waarnemend medisch directeur van het MMC, Xaviera Marica, ziet graag dat die hersteld wordt, omdat het de enige toegangsweg tot de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het MMC is. Foto: Beta Debidien  

NIEUW NICKERIE - Het Mungra Medisch Centrum (MMC) heeft de districtsraad (dr) van Nickerie gevraagd om herstel van de Waterloostraat en de zandweg naar Kamp 13 in het South-Draingebied. Dokter Xaviera Marica, waarnemend medisch directeur van het MMC heeft woensdag tijdens een hoorzitting in het Burger Informatie Centrum (BIC) een beroep gedaan op de raad om ook de betegelde Waterloostraat op te nemen in de conceptbegroting van het dienstjaar 2020 voor Nickerie.

Volgens Marica gaat het om een heel belangrijke weg die veel verzakkingen vertoont.Ze pleit verder voor het herstel van de Waterloostraat, omdat de bereikbaarheid van de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het MMC daar sterk van afhangt. Die kan namelijk alleen via deze weg worden bereikt. "We hebben een situatie waar dagelijks onze ambulances uitrijden om patiënten op te halen en soms af te voeren naar Paramaribo voor verdere medische behandeling", zegt Marica. Ze vraagt ook aandacht voor de zandweg naar Kamp 13 in het South-Draingebied. 

Door de aanhoudende regen verkeert de weg in deplorabele staat. "We willen patiënten uit het Kabalebogebied, Washabo en Apoera met de ambulanceboot ophalen en per ambulance afvoeren naar het MMC. De patiënten zullen met de ambulanceboot tot Kamp 13 worden aangevoerd.

Het ziekenhuis heeft ook een schrijven gericht aan districtscommissaris Nisha Kurban-Baboe waarin gevraagd wordt de weg optimaal te onderhouden zodat de ambulance probleemloos ingezet kan worden. Volgens de waarnemend medisch directeur is het gemakkelijker om de patiënten via het Corantijnkanaal binnen te brengen, omdat het varen over de Corantijnrivier best gevaarlijk kan zijn vanwege de weersomstandigheden. Bovendien duurt het op die manier ook langer om het ziekenhuis in Nieuw-Nickerie te bereiken.

Marica wil voorts graag dat een aanmeersteiger langs de Nickerierivier ter hoogte van Wageningen wordt gebouwd. Van daaruit kunnen Patiënten uit het Wayambogebied worden binnengebracht in het Piet Niela Ziekenhuis in Wageningen. Verder moet ook de modderige weg naar het ziekenhuis worden aangepakt. Azeez Khodabaks, ondervoorzitter van de raad heeft de voorstellen van het MMC opgenomen in de conceptbegroting. Volgens de ondervoorzitter wordt de conceptbegroting aangepast en op 31 mei ingediend bij de minister van Regionale Ontwikkeling.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen