Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Drietal moet enkele jaren brommen voor beroving

Drietal moet enkele jaren brommen voor beroving

25/05/2019 19:31 - Van onze redactie

Drietal moet enkele jaren brommen voor beroving

 

PARAMARIBO - Renold K. en Guillermo D. zijn vrijdag voor een gewelddadige beroving veroordeeld tot vier jaar celstraf waarvan één voorwaardelijk met aftrek van voorarrest. Eldrin I. kreeg een jaar minder voor zijn deelname. Voor alle drie geldt een proeftijd van drie jaar. De mannen hadden op 25 augustus 2017 een vrouw beroofd aan de Johan Bodegravenlaan, nabij het Diakonessenhuis.

Zij probeerden zich daarna uit de voeten te maken, maar twee werden direct aangehouden. De derde werd later in de boeien geslagen. Rechter Cynthia Valstein-Montnor waarschuwde het drietal om niet meer in aanraking te komen met justitie. Dit zal vooral Renold K. en Guillermo D. duur komen staan. Die zijn namelijk vaker opgepakt voor een strafbaar feit.

De rechter zei dat ze het Eldrin I. kwalijk neemt dat hij zich heeft laten meeslepen door zijn neef Renold K., die al jarenlang het verkeerde pad bewandelt. Ze liet bij zijn lichtere strafbepaling meewegen dat hij voor het eerst veroordeeld wordt voor een strafbaar feit. "Je bent jong en er is zoveel dat je kan doen in je leven. Je moet je niet slecht laten beïnvloeden."

Valstein-Montnor was ook niet zuinig met haar woorden aan het adres van Guillermo D. "Guillermo, het antecedentenonderzoek dat bij u is gedaan, zegt dat u uit een goede familie komt. Uw familieheeft haar best gedaan om u er goed vanaf te laten komen. Uw raadsman heeft gezegd dat u alleen heeft geslagen bij de beroving. Maar u hebt die halsketting getrokken en meegenomen. Het is toch erg dat mensen hard werken en niet eens veilig kunnen zijn", sprak de magistraat strak.

In tegenstelling tot de verdediging zei de rechter dat het bewezen is dat de beroving door hen is gepleegd. Zij zullen tijdens hun detentie worden begeleid door de afdeling Forensisch Maatschappelijke Zorg van het ministerie van justitie en Politie.

De magistraat hoopt dat vooral Guillermo D. na het uitzitten van zijn straf tot andere gedachten komt. "We hebben even zitten wikken en wegen en er zijn eerder twee vonnissen tegen u uitgesproken. U had geen makkelijke jeugd, maar als u zo door gaat komt er niets goed van u terecht. U mag weten dat elke andere rechter u flink zal laten afstraffen bij het eerstvolgende strafbare feit."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina