Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Strei! presenteert aandachtspunten

Strei! presenteert aandachtspunten

25/05/2019 16:12 - Merredith Bruce

Strei!-voorzitter Maisha Neus zaterdag tijdens de persconferentie.

Strei!-voorzitter Maisha Neus zaterdag tijdens de persconferentie. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Huisvesting, onderwijs en volksontwikkeling, werkgelegenheid, diversificatie van de economie, controle en veiligheid, gezondheidszorg en basisinkomen. Door primair aandacht te besteden aan deze zeven punten, wil de politieke partij Strei! structurele ontwikkeling teweegbrengen in Suriname. Partijvoorzitter Maisha Neus is zaterdag uitgebreid ingegaan op deze punten tijdens een persconferentie in het kantoor van STREI! aan de Margrietstraat te Zorg en Hoop.

Uit de inhoud van het partijprogramma blijkt dat er een zekere mindshift nodig zal zijn om de voorgenomen plannen uit te voeren. Een van de ingrijpende zaken die Strei! wil realiseren, is hervorming van het ambtenarenapparaat door het ambtenarenbestand drastisch terug te brengen. Verder wil zij de productiviteit van dit apparaat verhogen. Een andere maatregel is het initiëren van vervroegde uittreding uit dienst (55 jaar). Hiermee wil de partij ervoor zorgen dat ook jongeren aan bod komen.

Neus heeft verder verteld hoe de partij van plan is om de staatsschuld omlaag te brengen. Middels de introductie van een zogenoemde kaalplukwet wil Strei! gestolen staatsgelden en goederen terughalen, met terugwerkende kracht. De partij is ook voornemens om meer belastingen te halen uit voornamelijk de goudsector. Door het aantal ministeries terug te brengen naar maximaal twaalf wil de politieke organisatie vorm geven aan de hervorming van het overheidsapparaat.

Strei! laat zich leiden door het motto: 'The right to live in freedom and dignity' (het recht om te leven in vrijheid en waardigheid'). Neus is desgevraagd positief over de wijze waarop de partij wordt ontvangen door de samenleving. Ze spreekt van een "open neutraliteit". Neus: "Ik krijg het gevoel dat het aan ons ligt om te bewijzen hoe sterk onze boodschap is, hoe goed we die kunnen overbrengen en hoe goed we de samenleving kunnen overtuigen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen