Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Peru getroffen door zware aardbeving

Peru getroffen door zware aardbeving

26/05/2019 10:51

Sommige gebouwen hebben ernstige schade opgelopen.

Sommige gebouwen hebben ernstige schade opgelopen. Foto: AFP  

LIMA - De regio Alto Amazonas in het noorden van Peru is getroffen door een zware aardbeving. De beving met kracht 8,0 vond plaats op zo'n 110 kilometer diepte, ongeveer 75 kilometer ten zuidoosten van de stad Lagunas.

De provincie is dunbevolkt en bestaat voor een groot deel uit oerwoud. In grote delen van het getroffen gebied is de stroom uitgevallen. Op Twitter wordt gemeld dat inwoners van dorpen en steden niet langer in huis durven te blijven en midden in de nacht de straat op zijn gegaan. Er wordt melding gemaakt van ingestorte gebouwen en andere schade, maar er is nog niets bekend over slachtoffers. Ook in de hoofdstad Lima werd de beving gevoeld.

De Peruviaanse president Vizcarra riep in een tweet op tot kalmte en meldde dat de getroffen gebieden worden geïnspecteerd. Peru krijgt geregeld te maken met aardbevingen. Het land ligt op de zogenoemde Pacifische Ring van Vuur, waar aardplaten in beweging zijn.

Geoloog Patricio Valderrama van het rampencentrum zei dat "het noorden van Peru zo'n aardschok niet meer gevoeld had sinds de grote aardbeving van 1970". Toen vielen bij een beving met een kracht van 7,9 in het noordoosten meer dan 70.000 doden. NOS

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina