Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • PRO presenteert ontwikkelingsvisie

PRO presenteert ontwikkelingsvisie voor 25 jaar

26/05/2019 14:53 - Van onze redactie

PRO-voorzitter Gerold Sewcharan overhandigt symbolisch aan de 21-jarige Eenheid Dinge als jongere de ontwikkelingsvisie van de partij.

PRO-voorzitter Gerold Sewcharan overhandigt symbolisch aan de 21-jarige Eenheid Dinge als jongere de ontwikkelingsvisie van de partij. Foto: PRO  

PARAMARIBO - "Ik ga het misschien niet meemaken de broodnodige eenheid voor ons land, maar jij zeker wel. En PRO gaat daar hard voor werken.” Zo sprak voorzitter Gerold Sewcharan van de Partij voor Recht en Ontwikkeling de 21-jarige Eenheid Dinge toe.

Zij ontving zaterdag symbolisch als jongere het eerste exemplaar van de 'Ontwikkelingsvisie voor Suriname' van de partij. Dat zij ook nog Eenheid heet, vergrootte nog meer de symboliek. "Jongeren zijn de toekomst van morgen. Het is belangrijk dat politieke partijen voor hen de weg vrijmaakt, zodat zij een goede toekomst tegemoet kunnen gaan", zei Sewcharan, die ook een oproep deed aan de 'oude politiek:  "Laat de Surinamers een nieuwe horizon zien. Een horizon waar het fijn vertoeven is!"

Sinds haar landelijke lancering vorig jaar trekt PRO van district tot district. Zaterdagavond was de beurt aan Wanica, in buurthuis Lob Makandra aan de Santopolderweg. Daarbij werd de ontwikkelingsvisie 'voor de komende 25 jaar' van de partij officieel gepresenteerd. "De kiezer heeft recht erop om van tevoren te weten wat een partij voor de samenleving gaat doen", motiveerde Sewcharan deze langetermijnvisie. "De mens is daarbij voor PRO de belangrijkste ontwikkelingsfactor. Daarom gaan wij investeren in de mens in de vorm van goed onderwijs."

De opkomst was bescheiden maar het publiek had prangende vragen. Zoals: zal met de NDP worden samengewerkt? "Als wij zien dat een partij niet de rechten van de Surinaamse burgers erkent, geen ontwikkeling voor ons brengt, dan zal dat niet lukken, want het matcht gewoon niet!", zei Sewcharan vurig en oogstte applaus.

Over de kleinschaligheid van de PRO-bijeenkomsten zegt Sewcharan: "We hebben niet de middelen om mensen met feesten en eten bij elkaar te brengen. Die ontwikkelingsvisie, daar gaat het om. Ik vond de betrokkenheid van de mensen goed. Ik voelde de sfeer van enthousiasme bij de mensen en dat zij zien dat PRO voor verandering gaat."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina