Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Herstel Mangolaan verloopt vlot

Herstel Mangolaan verloopt vlot

27/05/2019 06:13 - Gilliamo Orban

De Mangolaan heeft zaterdag een eerste asfaltlaag gekregen.

De Mangolaan heeft zaterdag een eerste asfaltlaag gekregen. Foto: OWTen C  

PARAMARIBO - Voorzitter Sandra Noslin van de ressortraad van Rainville is bijzonder blij dat de Mangolaan zaterdag een nieuwe asfaltlaag heeft gekregen. Bewoners klagen bij elke hoorzitting over de slechte staat van de weg. “We zijn best wel tevreden dat de weg wordt geasfalteerd en dat is een mijlpaal voor ons”, zegt Noslin. Zij heeft vernomen dat twee zijwegen van de Mangolaan, namelijk de Koffielaan en de Paragrasweg, ook aangepakt zullen worden.

Er is in 2014 gestart met het project, maar het werk stagneerde onder meer door geldgebrek. In maart 2018 zijn de werkzaamheden herstart. In april 2018 hebben kwaadwilligen rioleringsbuizen in brand gestoken. De weg is twaalfhonderd meter lang en wordt nu vijf meter breed. Er komt aan één zijde van de straat een voetpad. Dit vanwege de vele scholen in de omgeving, waardoor vele kinderen gebruikmaken van de Mangolaan.

Neville Pengel, voorlichtingscoördinator van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie zegt dat voor dit project bermen, sloten en rioleringen zijn aangepakt. Kabels, leidingen en masten van SWM, Telesur en EBS zijn al verplaatst of vernieuwd. Ook is er een zandbed en base-course aangebracht op de weg waarna die is geasfalteerd.

Binnen twee weken wordt een tweede asfaltlaag aangebracht. Daarnaast zal het voetpad worden aangelegd, wat ongeveer twee maanden zal duren. "We moeten rekening houden met het regenseizoen", zegt Pengel. Er komen ook drempels of plateaus op de weg voor de verkeersveiligheid.

Volgens Pengel waren de uitdagingen onder andere de heel hoge grondwaterstanden, als gevolg van de niet meer functionerende rioleringen. De rioleringen moesten ook worden verplaatst. Het overgrote deel van de werken door de nutsbedrijven kon pas starten na de complete vernieuwing van de rioleringen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen