Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Volleybalselectie werkt aan Pan-Am Cup-deelname

Volleybalselectie werkt aan Pan-America Cup-deelname

29/05/2019 18:03 - John Zaalman

Chiqel van der Boom (met rug in camera) probeert de bal over het tweemansblok van Leonel Mahabali en Adyante Akiemboto te smashen.

Chiqel van der Boom (met rug in camera) probeert de bal over het tweemansblok van Leonel Mahabali en Adyante Akiemboto te smashen. Foto: John Zaalman  

PARAMARIBO - De nationale mannenvolleybalselectie heeft op weg naar haar eerste Pan-America Cup-deelname ooit nog veel werk te verzetten. “We werken nu aan de verbeterpunten”, zegt Roberto Joval.

De oud-international is sinds kort aangesteld als assistent-bondscoach naast de Cubaanse hoofdtrainer Sergio Valdes Diaz. "Het is inderdaad een nieuwe uitdaging en ik vind het fijn dat men vertrouwen in mij heeft gesteld voor deze job", aldus Joval. Belangrijk voor hem is dat de kwaliteiten die in huis zijn zo goed mogelijk worden gebruikt. De eindselectie is dinsdagavond bekendgemaakt.

Het evenement is van 14 tot en met 22 juni in Colima, Mexico. Suriname heeft zijn deelname te danken aan zijn eerste Caribbean Cup-triomf van vorig jaar voor eigen publiek. De participatie betekent ook dat Suriname in de ranking omhoog kan gaan. Momenteel wordt de dertiende plaats ingenomen op de Norceca-ranglijst. Lijstaanvoerder is de Verenigde Staten van Amerika, gevolgd door Canada en Cuba. Suriname zal onder meer samen met deze drie landen en gastheer Mexico meedoen.

Geselecteerden: Casey Foe A Man, Leonel Mahabali, Zefanio Breinburg, Dion Brunings, Joshua Dwarkasing, Adyante Akiemboto, Jonah Tammenga, David Pinas, Keven Sporkslede, Tariq Bakboord, Clyde Fräser, Marcel Krak, Emmanuel Baumgard en Chiqel van der Boom.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina