Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verlamde en bejaarde wachter naar Latour

Minowc stuurt verlamde en bejaarde wachters naar scholen Latour

30/05/2019 20:06 - Naomi Hoever

Leerkrachten van Latour togen donderdag naar  De Nationale Assemblee om een petitie in te dienen over de veiligheid op de scholen.

Leerkrachten van Latour togen donderdag naar De Nationale Assemblee om een petitie in te dienen over de veiligheid op de scholen. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Hoewel onderwijsdirecteur Natasja Bennanon de leerkrachten van scholen te Latour woensdag had verzekerd dat er vanaf donderdag gewapende beveiliging op de scholen zou zijn, bleek dat donderdagochtend niet het geval. Slechts twee van de vijf scholen werden voorzien van een wachter. Eén wachter is bejaard, zijn collega is halfzijdig verlamd. Dit alles heeft kwaad bloed gezet bij de leerkrachten.

De onderwijsgevenden namen het initiatief om naar De Nationale Assemblee te gaan en een petitie in te dienen over de veiligheid op de scholen. Vanaf maandag draaien de scholen in de omgeving Latour op een laag pitje, nadat leerkrachten en leerlingen van Voj-Hockey op het schoolterrein zijn beroofd van hun mobiele telefoons en zakgeld.

De volgende dag probeerde een indringer het schoolterrein van OS Mastklimmen te betreden. Al deze zaken waren reden genoeg voor de leerkrachten uit deze omgeving om de handen in elkaar te slaan en aandacht te vragen voor de veiligheid op en rondom de scholen.

Bij de indiening van de petitie dreigde het bijna uit de hand te lopen toen een beveiligingsmedewerker van DNA de poort voor de leerkrachten dichtgooide en zij in de regen kwamen te staan. Na deze handeling kwam er heftig protest van de onderwijsgevenden. Zij mochten later het terrein weer op maar waren toen al kletsnat.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina