Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verkrachter 16-jarige scholier aangehouden

Verkrachter 16-jarige scholier aangehouden

30/05/2019 10:33 - Van onze redactie

De OS Mastklimmenstraat te Latour.

De OS Mastklimmenstraat te Latour. Foto: Anthony Janki  

PARAMARIBO - Een 23-jarige man, Glenn H,is woensdag aangehouden door de politie in verband met de verkrachtingszaak van een 16-jarige scholier eerder deze week. De verdachte is voorgeleid en in afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld voor verkrachting en diefstal door middel van geweldpleging.

Glenn, H. wordt ervan verdacht op maandag 27 mei, in de vroege morgen, een 16-jarige scholiere onder bedreiging van een vuistvuurwapen te hebben verkracht achterop een erf. De scholiere was vroeg in de buurt van haar school afgezet. Terwijl zij naar school liep kwam zij Glenn op haar weg tegen die haar onder bedreiging met het vuistvuurwapen een erf opbracht om zijn laakbare handeling te plegen meldt de polite op haar website.

Na goed en gedegen speurwerk werd hij opgespoord en aangehouden op zijn woonadres te Commewijne. Glenn werd aan de tand gevoeld en gaf toe, dat hij de scholiere verkracht had en dat hij ook de persoon was die de leerkrachten beroofd had van hun zaktelefoons. Verder verklaarde hij dat hij de gestolen zaktelefoons inmiddels verkocht had voor ene Jamal.

Op aanwijzing van Glenn werd de 25-jarige Jamal M. opgespoord en aangehouden. Jamal is aangehouden voor heling omdat hij de gestolen zaktelefoons gekocht had. De zaktelefoons zijn bij hem aangetroffen en in beslag genomen.

Het wapen dat Glenn gebruikt had is ook door de politie in beslag genomen. Het blijkt een speelgoed wapen te zijn. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is Jamal na verhoor heengezonden.

De verschillende scholen in Latour waren door inbraken en berovingen voor twee dagen gesloten. De leerkrachten protesteerden en voelden zich niet meer veilig op de scholen. Woensdag werd door het ministerie van Onderwijs bekend gemaakt dat er beveiliging op de scholen zou komen.

Donderdagochtend waren er voor OS Hockey 2 en OS Mastklimmenstraat bewakers zichtbaar. Ook de buurtmanager deed de scholen aan om door te geven dat zij intensief zullen patrouilleren in Latour. Een schoolhoofd vroeg aan de dienstdoende beveiliger als hij militair is waarop de man als antwoord nee gaf. Als hij gewapend was mocht hij niet prijsgeven.

De leerlingen die een bejaarde bewaker voor de school aantroffen kozen er voor om geen lessen te volgen en verlieten het schoolterrein. Ook de leerkrachten van de Hockeyschool en Caeclliaschool die zich niet veilig genoeg voelen zijn in beraad. Zij vertrekken massaal naar De Nationale Assemblee om een petitie in te dienen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina