Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zware fysieke beveiliging getroffen scholen in Latour

Zware fysieke beveiliging getroffen scholen in Latour

30/05/2019 09:11 - Naomi Hoever

Leerkrachten van Latour bijeen op de Ceciliaschool om de problemen te bespreken.

Leerkrachten van Latour bijeen op de Ceciliaschool om de problemen te bespreken. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur (OWC) heeft vanaf donderdag gewapende beveiliging toegezegd aan de scholen in Latour. Dit als maatregel na de verschillende incidenten van overvallen op voj Hockey en OS Mastklimmen. De beveiliging geldt ook voor OS Hockey 1 en 2.

"Wij geven de garantie dat vanaf vandaag er fysieke beveiliging aanwezig is om het veiligheidsgevoel bij u aan te wakkeren", zei onderwijsdirecteur Natasja Bennanon. Onderdirecteur Muriel Hoepel van het ministerie gaf aan dat er in het kader van 'Safe City' is gevraagd om camerabeveiliging in de omgeving te plaatsen, waardoor er preventief kan worden gewerkt. "Zodat u als leerkracht uw werk naar behoren kan doen."

Door de onveilige situatie op de nabije scholen wilde directeur Marciano Naarden geen risico nemen en sloot de school dinsdag om negen uur. Hetzelfde patroon volgden voj Hockey en OS Mastklimmen. De scholen hebben zich woensdag solidair verklaard en waren bijeen om de te nemen stappen te bepalen. Op dat moment kregen zij te horen dat het directieteam van het ministerie bezig was zich te oriënteren.

"Het is triest, dit verwacht je niet. We zijn deze situatie beu", sprak Bennanon de leerkrachten in Latour toe. "Als je geconfronteerd raakt met een situatie waarbij leerkrachten onder schot worden gehouden en meisjes lastig worden gevallen door ongure gasten dan begrijpt u dat wij als ministerie dit soort zaken niet kunnen tolereren."

De scholen in de omgeving zullen worden voorzien van extra bewaking. Bennanon: "Niet zomaar bewaking maar beveiligingsmedewerkers. Op de scholen die zijn getroffen. Wij praten dit niet goed. U komt om uw werk naar eer en geweten te doen. Wanneer u uw werk doet, moet u dat met alle plezier doen. U gaat niet uit huis om onder schot gehouden te worden."

Verder stelt de onderwijsdirecteur dat "elke achterstand in het derde kwartaal in het ontwikkelingsproces van het kind fataal is". Inez Hendrie van het Bureau Voortgezet Onderwijs: "Ik ben hier voor de ondersteuning. U moet blijven rapporteren. U moet het vastleggen, want dat is belangrijk." Het ministerie zal in zijn algemeenheid kijken naar de veiligheid op de scholen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina