Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Geen link criminelen en drive-by shooting

Geen link criminelen en drive-by shooting

31/05/2019 03:53 - Van onze redactie

Geen link criminelen en drive-by shooting

 

PARAMARIBO - De drie ‘vertrouwelingen’ van de meest gezochte crimineel van Nederland zijn intussen uitgeleverd aan het Europese land. Politiewoordvoerder Humprey Naarden benadrukt wel dat er geen link is getrokken door zijn collega’s tussen de mannen en de drive-by shooting, waarbij de zeventienjarige Cadisha Prika en de 49-jarige Dennis Groenveld op 5 mei zijn omgekomen.

Nederlandse media hadden gemeld dat de dertigjarige Alejandro P., Mao R. (43) en Mario R. (39), die zondag zijn aangehouden, worden verdacht van onder meer betrokkenheid bij liquidaties. Zij zouden mogelijk ook een vinger in de pap hebben bij de gewelddadige executie. Volgens de Amsterdamse krantHet Paroolis het drietal gelinkt aan Ridouan Taghi, de meest gezochte crimineel van Nederland. Deze man zou een aardsrivaal zijn van de bende waarvan Dennis Groeneveld lid was. "De vraag als deze mannen een link hebben met de drive-by shooting was de eerste vraag die in mij opkwam. Ik stelde die vraag direct aan de collega's", aldus de politietopper.

Naarden zegt als de link kon worden gemaakt, zij niet zouden worden uitgeleverd, omdat ze zich eerst hier voor de rechter zouden moeten verantwoorden. "Wat ik weet is dat zij in Nederland worden gezocht voor verschillende moorden. Dat land heeft een rechtshulpverzoek ingediend bij Suriname." Op basis hiervan is er gewerkt aan het aanhouden van de mannen. "Als het vanuit justitie en politie bekend was dat ze in verband waren of gelinkt konden worden zouden ze niet uitgezet worden." Woensdag verscheen er een video op internet waarop te zien was hoe leden van het Arrestatie Team drie mannen afvoerden naar de vertrekhal van het Johan Adolf Pengelluchthaven. De mannen waren gemaskerd. Het zou vermoedelijk gaan om Alejandro P., Mao R. en Mario R.

Officier van justitie Claudia Bruining zegt dat ze niet veel van de zaak afweet, omdat de politie nog bezig is met het onderzoek. Ze heeft nog geen inzage gehad in het onderzoeksdossier van de sterke arm. In het belang van het onderzoek zal het Openbaar Ministerie daarom voorlopig geen uitlatingen doen over deze zaak. "Als de politie bezig is met het onderzoek en ook enige terughoudendheid in de zaak betracht, moeten ook wij die hanteren", stelt de officier. Hij benadrukte dat de politie het juiste kanaal is dat de media van informatie kan voorzien. Eerder beloofde de politie dat de zaak met alle voortvarendheid zou worden onderzocht.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina