Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Jongeren bewustmaken van gebruik Facebook’

‘Jongeren bewustmaken van gebruik Facebook’

31/05/2019 01:25 - Merredith Bruce

Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie.

Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) werkt nu samen met het Unicef aan een programma, om jongeren bewust te maken van onder andere het gebruik van social media, in het bijzonder Facebook. Minister Stuart Getrouw zei dit donderdag in het parlement naar aanleiding van de ontstane bezorgdheid over de ‘Mi Law’-challenge die al geruime tijd vooral onder de jongeren op Facebook een hype is.

Onder anderen Abop-parlementariër Diana Pokie heeft dit onder de aandacht gebracht tijdens de eerste ronde van de begrotingsbehandeling. De challenge is gebaseerd op het gelijknamig lied 'Me Law' van de Surinaamse artiest Young Boss Bakaa Boi. Hierbij gaan jeugdigen de uitdaging aan om zoveel mogelijk gek te doen door extreme handelingen te plegen. Sommige schromen er niet voor om hiervoor zelf uit de kleren te gaan. Dit alles wordt gefilmd en op Facebook gepost. Velen hebben hun afkeuring uitgesproken over deze challenge.

 "Behalve jeugdigen moeten we ook volwassenen, in het bijzonder ouders en verzorgers, bewustmaken hoe ze hun kinderen kunnen begeleiden en controleren bij het gebruik van Facebook", zei de minister. Hij noemde de bijdrage van onder andere de afdeling Jeugdzaken van het KPS in de voorlichting naar jeugdigen. "Hiermee wordt geprobeerd om jongeren er bewust van en weerbaar tegen te maken tegen diverse verleidingen en peer pressure." Deze afdeling en andere interne en externe organisaties zullen ook worden betrokken bij het landelijke bewustwordingsprogramma met het Unicef.

Het ministerie werkt samen met het Unicef aan voorlichtingsmateriaal, om kinderen en jongeren bewust te maken over onder andere geweld, jeugdcriminaliteit, stoer gedrag, en social media. Dit materiaal zal worden gebruikt bij voorlichtingssessies op scholen en via de media. "Bij de voorlichting zal ook duidelijk worden gemaakt dat volgens het Wetboek van Strafrecht het maken en verspreiden van pornografisch beeldmateriaal strafbaar is ", aldus Getrouw.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen