Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Technische problemen bij première ‘Welles II’

Glamourpremière ‘Welles II’ geplaagd door technische problemen

01/06/2019 17:08 Error parsing XSLT file: \xslt\artikelAuteur.xslt

De volledige cast van 'Welles II '- minus Welles - bij de première van de film op de rode loper.

De volledige cast van 'Welles II '- minus Welles - bij de première van de film op de rode loper. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - De première van 'Welles II', was er één van glitter en glamour: de gasten verschenen in hun mooiste galakleding op de rode loper. Vooral de cast van de film had zich vrijdag prachtig uitgedost, want het was hun grote dag. Het terrein van TBL Cinemas was een waar 'circus' ,waarbij er live beelden werden uitgezonden via STVS. De MC - Pres Juriaantje - ontving de gasten en hield ze bezig.

Er waren stands van verschillende sponsoren en men kon naar hartenlust proeven van koekjes, energydrinks, sappen, softs en hartige hapjes. Het was een waar spektakel met een liveband en brassband, maar nog zonder Ruben Welles. Daarna mocht het publiek de zaal in. Het was zover! Of toch niet … want om ongeveer tien over negen - terwijl de film officieel om half negen van start zou gaan - was het duidelijk: er was een probleem! Het was aan Welles te horen dat hij gechoqueerd was. "Mensen hartelijk dank voor het komen maar ik heb wat slecht nieuws."

De stem van de hoofdacteur, scriptschrijver, editor en regisseur brak. Hij vertelde het publiek dat bij het overzetten van de film van zijn systeem naar dat van TBL Cinemas de film is gecrasht. "Ik heb ruim een halfuur van de film kunnen redden. Ik snap dat u hiernaartoe bent gekomen vol verwachting, wij ook, maar ik kan er niets aan doen. Ik heb het met het team besproken en we willen u dat deel dat er wel is toch laten zien als u het ermee eens bent.

Op dat moment grijpt Enver Panka, één van de acteurs in de film, de microfoon van Welles. "Eeey if yu krei mo laf' yu yere", zegt hij tegen Welles, die er wat onwennig bij staat. Het publiek barst in lachen uit en de sfeer verandert meteen. Enver vertelt over de enorme inzet van Welles tijdens het maken van de film en hoe deze jonge dynamische Surinamer geweldig werk heeft geleverd en "dat wij hem met zijn allen moeten ondersteunen".

"Als er iemand hier teleurgesteld mag zijn, dan is hij het wel, want zijn streven om een geweldig product neer te zetten is enorm. Een jongeman die gelooft in Suriname als filmland. Laten we hem in deze bijstaan." Het publiek staat op en geeft Welles en zijn team een staande ovatie. Welles belooft dat alle aanwezigen uitgenodigd zullen worden om de film in zijn geheel te zien.

De film begint bij één van de meest 'sexy' scènes, en volgt het leven van taxichauffeur Welles. De acteurs zijn heel goed, en het is vooral de filmtechniek die imponeert. Prachtige beelden van stad en land, waarbij de echte Surinaamse sfeer wordt gecreëerd. Met innovatief camerawerk werd het gevoel gecreëerd dat Welles een stel 'Hollywood standard' beweegbare camera's ter beschikking had.  De humor is on point en wordt nooit slapstick. Welles legt de lat duidelijk hoger met deel twee. Het publiek geniet intens van de gezelligheid van Welles.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina