Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Tweede plek voor Tjon En Fa op flying lap

Tweede plek voor Tjon En Fa op flying lap

01/06/2019 14:41 - Terence Oosterwolde

Jaïr Tjon En Fa (r) werd vrijdagavond in de VS tweede op de flying lap.

Jaïr Tjon En Fa (r) werd vrijdagavond in de VS tweede op de flying lap. Foto: thevelodrome.com  

PARAMARIBO - Surinames Jaïr Tjon En Fa is vrijdagavond in de Verenigde Staten tweede geworden op het onderdeel flying lap. De race in de Valley Preferred Cycling Center was voor hem de kick-off van een reeks wedstrijden die onderdeel zijn van de US Grand Prix. Op 7 en 8 juni vervolgt hij met het Festival of Speed.

Tjon En Fa finishte in Trexlertown, Pennsylvania op de flying lap (race tegen de klok met een vliegende start) net achter de Canadees Hugo Barrette. De winnaar klokte 17,447 seconden, de Surinamer 17,463 seconden na een snelheid van 68,647 kilometer per uur. Zac Williams van Nieuw-Zeeland eindigde als derde in 17,732 en Jai Angsuthasawit van Thailand als vierde in 18,146 seconden.

Op de keirin (24 deelnemers) werd Tjon En Fa zevende. Barrette werd zesde. Callum Saunders van Nieuw-Zeeland streek met de eer, gevolgd door Angsuthasawit en de Amerikaan James Mellen. Saunders moest eerst door de repechage (herkansingsronde). Zijn landgenoten Jordan Castle en Sam Webster werden vierde en vijfde.

Tjon En Fa had eerder heat 2 van de eerste ronde gewonnen en zich daardoor samen met runner-up Webster automatisch gekwalificeerd voor de halve finale. Ook Barrette en de Trinidadiaan Quincy Alexander (1), Mellen en Angsuthasawit (3) en de Nieuw-Zeelanders Samuel Dakin en Castle (4) plaatsten zich. In de halve finale werd de Surinamer vierde in heat 2 en kreeg hij een waarschuwing voor het rijden op de blauwe band.

Tjon En Fa, die net als 2018 ook dit jaar in het high-leveltrainingskamp van de Internationale Wielrenunie (UCI) in Zwitserland participeert, richt zich nu op het Festival of Speed. De 200 meter sprint staat voor vrijdag op programma en de keirin voor zaterdag. In tegenstelling tot de wedstrijd van vrijdag, is dat een race in categorie 1.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen