Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Akaash Chotoe wint Open Scholieren Zangcontest

Akaash Chotoe wint Open Scholieren Zangcontest

02/06/2019 20:37 - Van onze redactie

Akaash Chotoe, de winnaar van het Open Scholieren Zangcontest 2019.

Akaash Chotoe, de winnaar van het Open Scholieren Zangcontest 2019. Foto: KR Media & Promotions  

PARAMARIBO - Akaash Chotoe heeft zaterdag het Open Scholieren Zangcontest gewonnen met zijn vertolking van Saiyaan, een lied van de Indiase zanger Kailash Kher. Chotoe studeert aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname. In de Anthony Nesty Sporthal eindigde Prithvi Moenna van de Parvati School als tweede. Nummer drie werd Rishi Gajadharsukul (iMiT).

Het Open Scholieren Zangcontest dat dit jaar voor 25ste keer werd gehouden opent deuren voor opkomende zangtalenten om een carrière in de muziekwereld te beginnen, stelt organisator Shami Khusial van SS Promotions. "Of ze de winnaar zijn geweest of niet, alleen de deelname al heeft hen erg gemotiveerd, waardoor ze zich verder kunnen ontwikkelen tot zangers op niveau", vult hij aan.

De meeste deelnemers maken deel uit van een muziekgroep of gaan voor een solocarrière. Het zangcontest  biedt volgens Khusial verborgen zangtalenten ook een podium om zich te bewijzen. De zangwedstrijd is open voor iedereen, ongeacht de bevolkingsgroep. De deelnemers mogen uitsluitend een Hindi-Bollywoodnummer ten gehore brengen. Het eerste Open Scholieren Zangcontest in 1995 werd gewonnen door Toefail Alibaks.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen