Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nadruk bij Samap op fruit en groente

Nadruk bij Samap op fruit en groente

02/06/2019 19:15

Vertegenwoordigers van de VN-voedsel- en landbouworganisatie, FAO, en de Inter-American Development Bank (IDB) hebben samen met de verschillende Focal Points van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) informatie verschaft aan minister Rabin Parmessar.

Vertegenwoordigers van de VN-voedsel- en landbouworganisatie, FAO, en de Inter-American Development Bank (IDB) hebben samen met de verschillende Focal Points van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) informatie verschaft aan minister Rabin Parmessar. Foto: NII  

PARAMARIBO - De nadruk bij het Suriname Agriculture Market Access Project’ (Samap) zal gelegd worden op fruit en groente, 'niet-van-hout-bosproducten' en de verwerking van wortelgewassen door gemeenschappen in het binnenland, meldt het NII zondag.

Er zal gewerkt worden met minstens duizend kleinschalige landbouwers, van wie ten minste 30 procent vrouwen. Honderd landbouwers, landbouworganisaties en -bedrijven zullen ondersteund worden bij het verbeteren van hun markttoegang, door het realiseren van kwalitatieve productie, verwerking en een verbeterde concurrentiepositie. Ook worden tenminste vijftien landbouwbedrijven ondersteund met bankleningen.

Suriname Agriculture Market Access Project (Samap) is op 28 mei gelanceerd. Het project wordt door de Europese Unie (EU) gefinancierd voor een bedrag van 12,8 miljoen euro. De uitvoering gebeurt in samenwerking uitgevoerd met de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO). De duur van het project is vier jaar.

Minister Rabin Parmessar  van Landbouw, Veeteelt en Visserij zal met een team van het ministerie, de FAO, de IDB en andere autoriteiten verder werken aan de realisatie van de projecten. Eén van de belangrijkste aspecten is betere communicatie tussen de partijen. Het is niet de bedoeling om de communicatie te verbeteren tussen het ministerie en de buitenlandse organisaties én de communicatie met de agrariërs en andere belanghebbenden in de sector.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen