Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Florida : Politieagent aangehouden

Florida : Politieagent aangehouden

05/06/2019 09:22

Florida : Politieagent aangehouden

Foto: AFP  

TALLAHASSEE - Een politieagent die vorig jaar tijdens de schietpartij op de middelbare school in het Amerikaanse Parkland buiten het schoolgebouw bleef staan, is dinsdag gearresteerd na elf verschillende aanklachten.

Scot Peterson is gearresteerd na zeven aanklachten voor kinderverwaarlozing, drie aanklachten voor verwijtbare nalatigheid en één voor meineed. Dat maakte het Florida Department of Law Enforcement (FDLE) bekend in een verklaring.

Surveillancebeelden lieten zien dat de 56-jarige Peterson buiten bij de ingang van het schoolgebouw stond toen de negentienjarige schutter, een oud-leerling, het vuur opende. Toen het beeldmateriaal openbaar werd gemaakt, noemde de Amerikaanse president Donald Trump hem zelfs een "lafaard".

Agent Peterson was tijdens de schietpartij op 14 februari 2018 de enige gewapende afgevaardigde op de campus van de Marjory Stoneman Douglas High School. Er kwamen veertien leerlingen en drie volwassen personeelsleden van de school om het leven bij de schietpartij. NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina