Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Telesur garandeert supersnel internet

Telesur garandeert supersnel internet zonder storingen

06/06/2019 05:34 - Cheflin Paulus

Telesur garandeert supersnel internet zonder storingen

 

PARAMARIBO - Telesur heeft het project om de koperen bedrading bij netwerkkasten die het internetverkeer in stand hield, landelijk afgerond. Hierdoor kan ze nu landelijk supersnelle internet garanderen. Dit zegt manager corporate communications Jennis Asraf aan de krant.

Het bedrijf is bezig kinderziekten bij de bekabeling bij huishoudens op te lossen. "Vanaf mei leveren wij standaard 10 en 20 mb per seconde. Ook mensen die meer dan dat willen kunnen wij accommoderen."  De vraag naar een netwerk met een groter vermogen is bij bedrijven het grootst. "We leveren al 500 Mbps. Wij gaan nu starten met de overname van mensen die een draadloze aansluiting hadden op glasvezel", aldus Asraf.

De vraag naar nieuwe aansluitingen is groot. Telesur is bezig de capaciteiten te versterken van draadloos internet, wat los staat van de huisaansluitingen. "We zijn daar ook bezig te upgraden voor een nog betere verbinding en hoge snelheden." Klanten die nog geen vaste verbinding konden krijgen in bepaalde gebieden, zullen nu wel de mogelijkheid hebben.

Deze mensen kregen draadloze internetboxen. "De draadloze boxen waren een noodvoorziening voor gebieden waar er geen vaste verbinding was. Zodra we daar glasvezel hebben aangelegd, gaan we die klanten ADSL aanbieden." Indien klanten een mobiele internetbox willen, zijn daar andere pakketten voor beschikbaar.

Er zullen geen storingen meer voorkomen zoals vroeger het geval was. Asraf zegt dat sommige wijken meer last van storingen hadden dan andere, omdat de kabels heel oud waren en vooral bij regenweer voor problemen op het netwerk zorgden. Daarnaast waren er ook veel klachten over een trage verbinding, omdat de capaciteit van toen niet meer geschikt was voor een huishouden waar meerdere mensen behoefte hebben aan internet.

"Om het systeem te kunnen upgraden, moesten we glasvezel plaatsen en we moeten blijven werken aan het op peil houden van het netwerk om service te blijven garanderen."  Toch zijn storingen niet uitgesloten. "Die kunnen altijd optreden wanneer mensen graven langs de weg zonder rekening te houden met de kabels in de grond of als ze met hun voertuig een EBS-mast of een netwerkkast omver rijden", aldus Asraf.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen