Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Para onderhoudt plek waar vliegtuig neerstortte

Para onderhoudt plek waar vliegtuig neerstortte

07/06/2019 16:47

Het Districtsmanagementteam van Para bij het monument van de vliegramp te Zanderij.

Het Districtsmanagementteam van Para bij het monument van de vliegramp te Zanderij. Foto: BIC Para  

ZANDERIJ - Het Districtsmanagementteam van Para heeft vrijdagmorgen bloemen gelegd bij het monument van de vliegramp te Zanderij op de plek waar de SLM-kist dertig jaar geleden neerstortte. Het team zal ook het onderhouden van de omgeving en het monument voor zijn rekening nemen.

Jaarlijks brengt de districtsleiding een bloemenhulde ter nagedachtenis aan de 176 mensen die op 7 juni 1989 het leven hebben gelaten op die plek. De nationale herdenkingsplechtigheden vonden vrijdagochtend in de stad plaats bij het andere monument van de vliegramp aan de Jagernath Lachmonstraat.

Het gedenkteken in Para is tien jaar na de vliegramp onthuld en wel op 7 juni 1999 om twaalf uur 's middags. Toen werd er ook een bord geplaatst waarop stond dat het monument zou worden onderhouden door de Suriprofs. Bij de grootste vliegtuigramp in Surinames geschiedenis kwamen veertien voetballers en één trainer van het Kleurrijk Elftal om het leven.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina