Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Tjon En Fa haalt het niet op keirin

Tjon En Fa haalt het niet op keirin

08/06/2019 21:54 - Terence Oosterwolde

Tjon En Fa haalt het niet op keirin

Jaïr Tjon En Fa werd zaterdag op de keirin in de repechage na de eerste ronde uitgeschakeld. Foto: Kevin Dillard  

PARAMARIBO - Surinames Jaïr Tjon En Fa is zaterdag na de herkansing van de eerste ronde gestrand op het onderdeel keirin. Een dag eerder schopte hij het tot de kwartfinales op de 200 meter tijdens het UCI Festival of Speed in Trexlertown, Pennsylvania (Verenigde Staten).

Aan de keirin deden 48 deelnemers mee. In de eerste ronde werden ze in zeven heats ondergebracht. De eerste twee van elke serie plaatsten zich voor de kwartfinales, de rest reed verder in de repechages. Tjon En Fa, vorige week eveneens in Trexlertown zevende overall op de keirin (er waren toen 24 deelnemers), eindigde na vijf rondes als zesde achter winnaar Bradly Knipe (Nieuw-Zeeland), Thomas Cornish (Australië), Jai Angsutasawit (Thailand), Edward Dawkins (Nieuw-Zeeland) en Sandor Delgado (VS). Lucas Vilar van Argentinië eindigde als laatste in de serie.

Net als Knipe en Cornish plaatsten Kevin Quintero (Colombia) en Njisane Phillip (Trinidad en Tobago) uit heat twee, James Brister (Australië) en Jack Carlin (Groot-Brittannië) uit heat drie, Hugo Barrette (Canada) en James Mellen (VS) uit heat vier, Sam Webster (NIeuw-Zeeland) en Eoin Mullen (Ierland) uit heat vijf, Jean Spies (Zuid-Afrika) en Jordan Castle (Nieuw-Zeeland) uit heat zes en Leandro Bottasso (Argentinië) en Hersony Canelon (Venezuela) uit heat zeven zich automatisch voor de kwartfinales.

In de repechage stonden de resterende vijf plekken voor de kwartfinale op het spel. De 33 man werden in vijf series geplaatst, waarbij slechts de winnaars zich kwalificeerden voor de kwartfinale. Tjon En Fa zat in heat twee en eindigde als vijfde, waardoor hij was uitgeschakeld. De serie werd gewonnen door de Trinidadiaan Kwesi Browne. Hij ging een ronde verder met de Australiër Matthew Richardson (heat 1), Edward Dawkins van Nieuw-Zeeland (heat 3), de Canadees Nick Wammes (heat 4) en Nicholas Paul van Trinidad en Tobago (heat 5).

In de kwartfinale waren er drie heats, waarbij de toptwee zich plaatste voor de halve finale en de rest in de repechage strijd moest leveren voor een plek bij de laatste twaalf. Castle en Bottasso (heat 1), Canelon en Quintero (heat 2) en Barrette en Brister (heat 3) drongen automatisch door. Dawkins, Browne, Richardson (serie 1 repechage), Wammes, Carlin en Phillip (serie 2 repechage) kwalificeerden zich via de herkansing. Brister pakte vrijdag brons op de 200 meter. Mellen en Webster, die goud en zilver veroverden, sneuvelden in de repechage.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina