Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Helikoptercrash New York waarschijnlijk ongeluk

Helikoptercrash New York waarschijnlijk ongeluk

10/06/2019 18:27

De Agusta A109E-helikopter van Flight Aware maakte een noodlanding op het dak van de wolkenkrabber in Manhattan, voordat deze in brand vloog.

De Agusta A109E-helikopter van Flight Aware maakte een noodlanding op het dak van de wolkenkrabber in Manhattan, voordat deze in brand vloog. Foto: Getty Images  

NEW YORK - In het centrum van het stadsdeel Manhattan in New York is een helikopter neergestort op het dak van een wolkenkrabber. Daarbij is de piloot om het leven gekomen.

Het lijkt er volgens Andrew Cuomo, gouverneur van de staat New York op dat de helikopter probeerde een noodlanding te maken en dat sprake is van een ongeluk. Bij de crash brak brand uit, maar die is volgens de brandweer onder controle.

Onder de slachtoffers zijn volgens de eerste berichten geen mensen in de 54 verdiepingen tellende wolkenkrabber op 7th Avenue, niet ver van Times Square. Over de schade is verder nog niets duidelijk. "Mensen in het gebouw voelden het pand trillen", zei Cuomo.

Op het moment van het ongeluk was het slecht weer boven de Amerikaanse stad. Het regende plus hingen de wolken zo laag dat de daken van wolkenkrabbers niet of nauwelijks zichtbaar waren. NOS

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina