Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Stichting SuAid doneert rolstoelbussen

Rolstoelbussen enthousiast in ontvangst genomen

10/06/2019 09:56 - Amanda Palis

Stichting SuAid heeft zoals beloofd rolstoelbussen gedoneerd aan Huize Ashiana en Huize Majella.

Stichting SuAid heeft zoals beloofd rolstoelbussen gedoneerd aan Huize Ashiana en Huize Majella. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Het was voor Rodney Sommandas en Harry Neslo, respectievelijk onderdirecteur van Huize Ashiana en directeur van Huize Majella, een mooie zondag. Zij mochten van Stichting SuAid op het terrein van Radio 10 de lang verwachte rolstoelbussen in ontvangst nemen.

"Het heeft wat langer geduurd dan verwacht, maar wij zijn blij dat ze er nu eindelijk zijn. Wij willen de tehuizen bedanken dat zij geduldig hebben gewacht", vertelt SuAid-voorzitter Giwani Zeggen. Tijdens de inzamelingsactie die in 2016 door de organisatie werd gehouden, is geld opgehaald voor drie bejaardentehuizen.

Het lag in de bedoeling om daarmee de rolstoelbussen aan te schaffen. "De financiële middelen die wij toen hebben opgehaald, waren bij lange na niet genoeg om drie rolstoelbussen te kunnen doneren", vertelt Zeggen. Het derde tehuis heeft vorig jaar een rolstoelbus in ontvangst mogen nemen van Staatsolie.

De voorzitter beloofde Majella en Ashiana zich in te zullen spannen om ook hun wens in vervulling te doen gaan. "Wij wisten nog niet wanneer we het zouden kunnen doen, maar hebben wel de belofte gedaan om ons best te doen om de bussen voor hen aan te schaffen." Om toch nog aan de gelden te komen, is er in 2017 weer geld opgehaald voor de bussen.

Zeggen: "In feite zouden we in 2018 opnieuw geld inzamelen, maar gelukkig kregen we de garantie van autobedrijf Ashruf dat hij de bussen tegen een lager bedrag aan ons zou verkopen. Wij zijn daar dankbaar voor."

Zowel Sommandas als Neslo verwacht voor beide tehuizen een zekere mate van verlichting voor de bewoners. "Het zal zeker een verademing zijn voor onze oudjes die niet meer mobiel zijn en afhankelijk zijn van rolstoelen om zich makkelijker te kunnen verplaatsen", vertelt Neslo. "Het gevecht met de rolstoelen in de taxi's is dus voorbij."

Voor Sommandas zal de nieuwe rolstoelbus ook een economische verlichting zijn. De twee vervoersbussen die Ashiana heeft zijn niet geschikt voor het vervoeren van mensen met een rolstoel. "Bij Huize Ashiana vangen we meer dan tweehonderd ouderen op. Met onze eigen rolstoelbus kunnen we vervoerskosten laag houden, ondanks dat we overeenkomsten hebben met de zorgvervoerinstanties."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina