Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Rechter stuurt stoere verdachte na jaar naar huis

Rechter stuurt stoere verdachte na jaar naar huis

11/06/2019 04:12 - Van onze redactie

Rechter stuurt stoere verdachte na jaar naar huis

 

PARAMARIBO - De beslissing van rechter Marie Mettendaf om Revelino S. maandag naar huis te sturen, klonk als muziek in de oren van familieleden en de verdachte zelf. Hij zat ongeveer een jaar vast voor de verkrachting van een jonge vrouw met wie hij eerder een relatie had. "Hij mag naar huis. Ai boi, Gado bigi", fluisterde een aanwezig familielid na de uitspraak.

Twee mannen konden hun tranen niet bedwingen. Uit blijdschap wilden naasten uit de zaal snellen, maar ze werden tegengehouden door de deurwaarder. De blijdschap was ook duidelijk te zien op het gezicht van advocaat Therese Roos die de verdachte juridisch heeft bijgestaan.

Revelino S. kon niet verkroppen dat zijn ex-vriendin na beëindiging van hun relatie, een andere partner had. Hij probeerde op hardhandige wijze hieraan een einde te maken. Toen hij zijn ex-vriendin samen met haar nieuwe liefde zag, werd hij jaloers en sleepte hij het slachtoffer met geweld naar zijn huis. Dat deed hij onder bedreiging van een gasbuks.

Revelino S. hield de vrouw tegen haar wil in zijn huis. Het slachtoffer deed daarna aangifte tegen hem. Officier van justitie, BibianTjin Liep Sjie, eiste een straf van twee jaar onvoorwaardelijk. Advocaat Roos vroeg in haar pleidooi aan de rechter niet mee te gaan met de eis. Met succes, maar de verdachte kreeg wel een flinke berisping van Mettendaf. "Waarom wil je stoer doen? Je bent stoer genoeg", benadrukte ze op strenge toon. Ze veroordeelde Revelino S. tot twee jaar waarvan één voorwaardelijk met aftrek van voorarrest.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina