Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Twee jaar voor beroven vrouw

Twee jaar voor beroven vrouw

11/06/2019 07:44 - Van onze redactie

Twee jaar voor beroven vrouw

 

PARAMARIBO - "Rechter na zomaar mi sroto. De andere man zegt zelf dat ik niets weet, toch ben ik al zolang in de gevangenis." Dit zei Ezechiel M. maandag in zijn laaste woord tegenover rechter Marie Mettendaf. Hij zit sinds 13 oktober 2018, samen met medeverdachte Fabian B., vast om een beroving die het tweetal op diezelfde dag heeft gepleegd.

Fabian B. betuigde anders dan zijn comparant spijt in zijn laatste woord. "Ik vraag u om mij te vergeven voor wat ik heb gedaan. Ik beloof u dat ik dit nooit meer zal doen. Ik ga een werk zoeken en ik beloof u dat ik nooit meer voor u zal verschijnen", zei hij. Echter, dit heeft geen voordeel opgeleverd. De rechter veroordeelde beide mannen conform de eis van officier van justitie Bibian Tjin Liep Shie tot een gevangenisstraf van twee jaar onvoorwaardelijk, met aftrek van de periode in voorarrest.

Het verzoek van advocaat Harold Belfor om Fabian B. een lagere straf te geven is afgewezen. Deze verdachte verklaarde op een eerdere zitting dat hij door Ezechiel M. is aangezet om de beroving te plegen. De mannen hebben een Braziliaanse vrouw beroofd aan de Flamingostraat. Het slachtoffer verklaarde dat ze naar de winkel was om vlees te kopen.

Toen ze uit de zaak kwam, werd ze plotseling aangevallen door Fabian B. Hij rukte de tas uit haar hand en snelde in een gereedstaande auto, die in volle vaart reed in de richting van de Tourtonnelaan. "Ik heb niets gedaan, ik was bang en ik dacht dat hij een wapen had", zei het slachtoffer op een eerdere zitting.

Fabian B. verontschuldigde zich en zei dat hij in geldnood zat en geen andere uitweg had. "Ik kon de huur van mijn huis niet betalen en de eigenaar bedreigde me, dus ik begon overal te zwerven en ik had geen andere keus. Ik had geld nodig om eten te kopen", legde hij uit. De SRD 150 die in de tas is gevonden is onderling verdeeld.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina