Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Tienduizenden demonstranten Hongkong

Tienduizenden demonstranten in Hongkong

12/06/2019 02:49

Tienduizenden demonstranten in Hongkong

Foto: EPA  

HONGKONG - Tienduizenden demonstranten in Hongkong blokkeren woensdag wegen rondom regeringskantoren om te protesteren tegen de aangekondigde uitleveringswet. Sommige demonstranten bouwden barricades om het verkeer in het hart van het Aziatische financiële centrum te blokkeren. Bijna vijfduizend manschappen van de oproerpolitie zijn aanwezig.

Woensdag bespreekt de volksvertegenwoordiging in Hongkong, de Legislative Council, een wetsvoorstel over uitlevering van verdachten aan China. Zondag protesteerden ongeveer één miljoen mensen in Hongkong tegen de voorgenomen wetgeving waarmee verdachten aan het vasteland van China kunnen worden uitgeleverd om daar berecht te worden.  Ondanks de protesten liet Carrie Lam, de leider van Hongkong, maandag weten dat de uitleveringswet gewoon zal worden doorgedrukt. NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen