Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Volleybalbondscoach Joval: 'Het voelt goed aan'

Volleybalbondscoach Joval: 'Het voelt goed aan'

12/06/2019 13:01 - John Zaalman

Marc Flu (l) maakt zich gereed voor een smash uit een set-up van setter Casey Foe A Man.

Marc Flu (l) maakt zich gereed voor een smash uit een set-up van setter Casey Foe A Man. Foto: John Zaalman  

PARAMARIBO - Door het niet meer kunnen afreizen van de Cubaan Sergio Valdes is assistent Roberto Joval gepromoveerd tot bondscoach van de nationale mannenvolleybalselectie. Joval is ingenomen met het vertrouwen in hem.

Valdes heeft geopteerd voor de Surinaamse nationaliteit, maar zaken zijn nog niet rond. Daardoor moet hij de Copa Panamericana aan zich voorbij laten gaan. Joval is dinsdagavond officieel benoemd tot bondscoach.

De nationale selectie reist donderdagmorgen af naar Colima, Mexico waar de veertiende Copa Panamericana wordt gehouden. "De voorbereiding van Sergio zal ik voortzetten en waar nodig mijn eigen inzichten gebruiken", zegt de nieuwe bondscoach.

Hij heeft dinsdagavond zijn laatste training vóór vertrek afgedraaid. "Er zijn afspraken gemaakt, zodat de spelers en ik op één lijn zijn en het voelt goed aan." Bondsvoorzitter Verdy Getrouw stak de spelers een riem onder het hart en benadrukte dat het geen snoepreis is. "Je gaat Suriname vertegenwoordigen. Doe je uiterste best."

Suriname, ingedeeld in groep A, opent het evenement zondagmiddag drie uur Surinaamse tijd tegen Canada. Maandag is titelverdediger Argentinië de opponent, terwijl de groepsfase dinsdag wordt afgesloten tegen Cuba.

Marc Flu is in de ploeg opgenomen in de plaats van Jonah Tammenga. Meedoen op dit niveau is "a dream come true" voor Flu. "Iets dat we als land en met name in deze sport nog nooit hebben gedaan. We gaan alles geven."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina