Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Gini met 'grote oren' in Suriname

Gini met 'grote oren' in Suriname

13/06/2019 18:29 - Terence Oosterwolde

Gini met 'grote oren' in Suriname

 

PARAMARIBO - De beker met de grote oren is voor een tweede keer in Suriname. Deze keer gebracht door Georginio Wijnaldum, die twaalf dagen terug de Champions League-finale won met Liverpool.

'Gini' werd donderdag op de Johan Adolf Pengel-luchthaven ontvangen door onder anderen minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken en waarnemend directeur Mitchell Kisoor. Het geheel werd opgefleurd door een brassband, waarbij de Nederlandse voetballer met Surinaamse roots zich spontaan liet verleiden tot een dansje met de danseressen. 'Gini', die de harten van Suriname stal door na de overwinning met de Surinaamse vlag rond te lopen in de Wanda Metropolitano, wordt zondag door president Desi Bouterse gedecoreerd in district Coronie.

Wijnaldum is twee dagen terug met de 'beker met grote oren' gegaan naar Rotterdam. In de wijk Schiemond, waar hij is opgegroeid, kreeg hij namelijk zijn 'eigen' Cruyff Court Georginio Wijnaldum. Bij de opening was 'De Kromme', Willem van Hanegem, aanwezig. Van Hanegem is in 1970 de eerste Nederlandse Europa Cup-winnaar geweest met Feyenoord, de eerste profclub van Wijnaldum.

De Champions League-trofee kwam in juli 2007 voor het eerst naar Suriname. Clarence Seedorf zorgde voor die primeur na de winst in het miljardenbal met AC Milan. Die prijs behaalde hij ten koste van Liverpool, de club waarmee Wijnaldum op 1 juni met de eer streek. Ook Seedorf, in 2007 uitgeroepen tot beste middenvelder in de Champions League, werd gedecoreerd, alleen was Ronald Venetiaan toen president.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina