Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • BREAKING: Vrijspraak en veroordeling in terreurzaak

BREAKING: Vrijspraak en veroordeling in terreurzaak

14/06/2019 11:21 - Cheflin Paulus

BREAKING: Vrijspraak en veroordeling in terreurzaak

 

PARAMARIBO - "Ik ben echt blij. Ik ben verrast. De man daarboven heeft zijn werk gedaan. Ik dank God echt. Ik kan nu niet veel zeggen." Woorden van Naser I. Hij spreekt de Ware Tijd vlak na de uitspraak van kantonrechter Alida Johanns. De gebroeders Naser I. en Raoul A. die sinds 2017 terecht stonden voor deelname aan een terreurorganisatie (Islamitische Staat, ... red.) zijn vanaf vrijdag officieel weer vrije mannen.

De rechter sprak Naser I., die op 17 mei al op vrije voeten was gesteld, vrij van alle rechtsvervolgingen. Raoul A. werd gevonnist tot een gevangenisstraf van twee jaar waarvan drie maanden voorwaardelijk. Bij zijn straf hoort een proeftijd van drie jaar. Met de uitspraak kwam Raoul A. vrijdag ook op vrije voeten. De magistraat week af van het strafvoorstel van officier van justitie Cynthia Klein. De openbaar aanklager vorderde eerder tegen Raoul A. een geheel onvoorwaardelijke straf van zes jaar; tegen Naser I. eiste zij vier jaar.

De twee stonden terecht op verdenking van het voorbereiden van een terreurdaad en het ronselen van strijders voor de Islamitische Staat (IS). Rechter Johanns acht het niet bewezen dat Naser I. zich schuldig heeft gemaakt aan de tenlasteleggingen. De magistraat is wel van mening dat Raoul A. heeft deelgenomen aan een criminele organisatie. Ook acht ze bewezen dat hij de vuurwapenwet heeft overtreden, vanwege bezit van illegale AK 47-patronen die in zijn woning zijn aangetroffen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina