Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verdachten smeken rechter om vrijspraak

Verdachten smeken rechter om vrijspraak

14/06/2019 06:45 - Van onze redactie

Verdachten smeken rechter om vrijspraak

 

PARAMARIBO - Furgil D., Abryan V. en Moreno L. mochten donderdag in hun strafzaak het laatste woord voeren tegenover kantonrechter Marie Mettendaf. Het drietal staat terecht voor zware mishandeling. Furgil D., die eerder op vrij voeten was gesteld, verscheen niet op de zitting. Volgens zijn advocaat Edward Redjopawiro vanwege werkverplichtingen in het binnenland.

Het trio zou Marlon A. in juli 2018 zodanig hebben toegetakeld aan de Libanonweg dat hij moest worden opgenomen in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij liep kapverwondingen op aan hoofd, armen en benen, kreeg zware infecties en moest diverse operaties ondergaan. Een medisch specialist heeft verklaard dat het slachtoffer moeilijk of helemaal niet zal genezen van deze letsels. Advocaat Georgette Leter had eerder een schadevergoeding van meer dan een half miljoen Surinaamse dollar namens haar cliënt geëist. De man kan door zijn verwondingen niet meer werken.

De drie beklaagden hebben verklaard dat niet zij, maar een zekere Furgil B. het slachtoffer heeft mishandeld. Dit zou onderzocht moeten worden. De advocaten van de verdachten zijn van mening dat de vervolging beter onderzoek kon doen om na te gaan of de verdachten die verantwoordelijk worden gehouden voor de afranseling daadwerkelijk schuldig zijn. Moreno L. blijft volharden in zijn onschuld. "Ik ben niet de dader. Ik vind heel jammer wat met het slachtoffer is gebeurd. Deze straf is onterecht en zal mijn toekomst vernietigen. Ik verzoek u om mij vrij te spreken edelachtbare. Ik zit al meer dan negen maanden vast en dit is niet wat ik verdien meester. Ik verzoek het u", zei hij met gebroken stem.

Abryan V. had niet veel te zeggen toen zij de gelegenheid kreeg. Ze smeekte de rechter een rechtvaardige beslissing te nemen zodat zij op vrije voeten komt bij de volgende zitting. "Ik ben nog schoolgaand. Ik heb het niet gedaan. Ik verzoek het u om mij naar huis te sturen." Mettendaf doet op 11 juli uitspraak.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina