Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Emotionele Waidoe spreekt NDP-massa toe

Emotionele Waidoe spreekt NDP-massa toe

15/06/2019 23:26 - Naomi Hoever

Emotionele Waidoe spreekt NDP-massa toe

William Waidoe (l) werd door NDP-voorzitter Desi Bouterse (r) aangekondigd. Foto: Jason Leysner  

NIEUW-NICKERIE - Een emotionele William Waidoe heeft daarnet de massa van de NDP in Nickerie toegesproken. Rond tien voor elf 's avonds ging voorzitter Desi Bouterse het podium op onder begeleiding van de song 'One Love' van Bob Marley. Vervolgens kondigde hij Waidoe aan en ging weer het podium af. "Ondanks ala sani mi no man haat yu president. Fo yari mi sdon na tra sey toch mi no man haat yu", richtte Waidoe zich tot het staatshoofd.

"Ik ben nog nooit zo zenuwachtig geweest", vervolgde hij. "Ik denk dat het om de kleuren gaat. Ik heb een brok in me keel van het filmpje dat ik zojuist heb gezien (een video waarin de verschillende bezoekjes van de president aan diverse gebieden werd belicht, ... red.)."

Waidoe voerde huilend het woord. "Ik ben pas vier jaar in de actieve politiek. Tide mi kisi wan uitnodiging luku pe mi knapu. Bun sani e tya ten. Het heeft lang geduurd voordat ik hier naar toe kwam. Uw jongens waren sinds 2015 met me bezig. Ma yu no gi den bun huiswerk, anders was ik sinds 2014 bij u. Ik sta hier na een bewuste keus."

De politicus zei dat hij in januari zijn zetel terug wilde geven. Omdat niet iemand van Pertjajah Luhur binnen zou komen, heeft hij er van af gezien. Tijdens de begrotingsbehandeling op 13 mei zei Waidoe de fractie van PL de rug toe te keren. Hij gaf daarbij aan vanaf die dag de regeringscoalitie en de regering te steunen en een plek aan de andere kant van de vergaderzaal te wensen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina