Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Wijnaldum volstaat met statement Seedorf

‘Ik ben gekomen om mijn successen met Suriname te delen’

15/06/2019 15:49 - Marciano Millerson

Liverpool-middenvelder Georginio Wijnaldum zaterdagmiddag tijdens een persconferentie in Hotel Torarica.

Liverpool-middenvelder Georginio Wijnaldum zaterdagmiddag tijdens een persconferentie in Hotel Torarica. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - “Ik ben niet hier gekomen voor problemen of politieke dingen, maar om mijn successen met Suriname te delen.” Dit benadrukte Liverpool-middenvelder Georginio Wijnaldum zaterdagmiddag tijdens een persconferentie in Hotel Torarica. Hij reageerde daarmee kort op een gelekt privégesprek tussen hem en Clarence Seedorf. Mede op basis van hun onderhoud besloot Wijnaldum af te zien van de decoratie die zondagmiddag in Coronie was gepland.

"Ik schaar me helemaal achter de statement van Clarence", aldus Wijnaldum, die aangaf veel te bespreken met Seedorf. Wijnaldum onderstreepte zijn liefde voor het land. "Mijn oma woont op Flora en ik heb altijd daar geslapen. Ik heb het altijd naar mijn zin gehad. Het was een heel mooie tijd en sindsdien ben ik blij om hier te zijn. Het is gewoon een land waar ik me thuis voel ... en het weer is goed."

De Liverpool-middenvelder, die aangaf ook een steentje bij te willen dragen aan de ontwikkeling van Surinamers, heeft voor zaterdag bezoeken gepland aan Stichting Mijnzorg, die hiv-besmette kinderen opvangt, Stichting Lotjeshuis en het Parelhuis. Voor die kinderen heeft hij spullen meegenomen.

De 28-jarige voetballer is tijdens de persconferentie ingegaan op verschillende vragen over zijn voetballoopbaan en de behaalde successen. Hij is ingenomen met zijn carrière en kijkt uit naar meer triomfen. "Maar het belangrijkste is te genieten ervan", aldus Wijnaldum.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina