Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nike-schoeisel Suriname geweerd

Nike-schoeisel volleybalselectie Suriname geweerd

15/06/2019 22:14 - John Zaalman

Nike-schoeisel mannenvolleybalselectie Suriname geweerd

Libero Joshua Dwarkasing en een aantal van zijn teamgenoten zijn met Nike-patta's afgereisd naar Mexico en onaangenaam verrast door het verbod. Foto: John Zaalman  

COLIMA - "Het is jammer te moeten vernemen dat onder meer Nike-patta's niet worden toegestaan. Vooral hoe we het niet van tevoren wisten", onderkent volleybalbondscoach Roberto Joval. "Dit soort zaken moeten vroegtijdig worden doorgespeeld, zodat erop kan worden ingespeeld."

De nationale mannenvolleybalselectie van Suriname werd zaterdagmiddag op de hoogte gebracht van het verbod op Nike-schoeisel tijdens de preliminary inquiry van de Copa Panamericana de Volleyball in Colima, Mexico. Overgrote deel van Joval's spelers is afgereisd met schoeisel van dat merk.

Teammanager Lionel Blokland zegt desgevraagd tegen de Ware Tijd dat de Norceca spelen met Nike wegens haar sponsoren verbiedt. "We zullen de merktekens dichtplakken met tape", is de praktische oplossing van hem. Joval neemt genoegen met elke oplossing zodat zijn spelers met een gerust hart spelen. Tijdens de technical meeting later zaterdag bleek ook de Verenigde Staten niet op de hoogte te zijn van het Nike-verbod.

Het is de deelnemende teams verboden om vlees buiten Hotel María Isabel om te nuttigen. "Van de organisatie hebben we begrepen dat er steroïde in het voedsel van Mexico zit", verklaart fysiotherapeut Jessica de Vries de maatregel. De spelers volgen zaterdagavond nog een dopingcursus.

Blokland verheugt zich op het eerste optreden van zondagmiddag tegen Canada. "Ik ben trots om op een podium van wereldformaat te spelen." Joval: "Het wordt een toffe game tegen Canada, maar net als hen zijn ook wij gekomen om deel te nemen. We onder- noch overschatten niemand. Op het eind zien we wel wie de winnaar is."

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina