Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Tjon En Fa strandt vroegtijdig op keirin

Tjon En Fa strandt vroegtijdig op keirin

15/06/2019 02:29 - Terence Oosterwolde

Tjon En Fa strandt vroegtijdig op keirin

De repechage na de eerste ronde van de keirin was opnieuw het eindpunt voor Jaïr Tjon En Fa.  

PARAMARIBO - Tijdens de Fastest Man/Woman on Wheels, een Class 1-evenement van de Internationale Wielrenunie (UCI), is Jaïr Tjon En Fa niet ver gekomen op het onderdeel keirin. Na de repechage na de eerste ronde zat zijn race erop.

In Trexlertown, Pennsylvania (Verenigde Staten) participeerde de 26-jarige Surinaamse baanwielrenner in zijn vierde evenement op rij in het Valley Preferred Cycling Center. Net als het Festival of Speed strandde hij in de repechage na de eerste ronde. Tjon en Fa rijdt zaterdag de 200 meter sprint.

Van de 51 renners die zich hadden opgegeven deed Nieuw-Zeeland Ethan Mitchell vrijdag in heat 4 niet meer mee. Matthew Richardson van Australië en de Argentijn Franco Victorio Villarroel finishten niet in serie 2. Tjon En Fa zat in deze heat en eindigde als vierde. Daardoor was hij veroordeeld tot de repechage.

Alleen de winnaars van de acht series waren verzekerd van een plek in de kwartfinale. Heat 2 werd gewonnen door de Colombiaan Kevin Quintero. De Trinidadiaan Njisane Phillip werd tweede en de Nieuw-Zeelander Jordan Castle derde. De Canadees Tyler Rorke van KW Cycling werd vijfde.

Uit de vier series in de kwarfinales plaatsten Edward Dawkins en Jai Angsuthasawit (heat 1), Callum Saunders en Quintero (2), Castle en Jack Carlin (3), Sam Webster en Hersony Canelon (4) zich automatisch voor de halve finales. Uit de repechage kregen ze gezelschap van Hugo Barrette, Santiago Ramirez, James Mellen en Shane Perkins.

In de halve finales waren er twee heats, waarbij de topdrie zich plaatste voor de finale. Uit serie 1 waren dat Webster, Barrette en Perkins en uit serie 2 Saunders, Canelon en Angsuthasawit. In de strijd om de medailles ging Nieuw-Zeelander Saunders ervandoor met het goud. Het zilver ging naar de Thai Angsuthasawit, terwijl Webster (Nieuw-Zeeland) goed was voor brons.

Dawkins en Quintero, op 8 juni tijdens het Festival of Speed nog winnaar van de gouden plak en het zilver, moesten genoegen nemen met de zevende en tiende plek. Njisane, een week geleden goed voor brons, bleef steken in de repechage van de kwartfinale.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina