Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Waidoe: ‘Ik weet niet of ik de verrassing ben’

Waidoe: ‘Ik weet niet of ik de verrassing ben’

15/06/2019 16:38 - Merredith Bruce

Assembleelid William Waidoe werd verwelkomd door leden van de NDP-fractie toen hij de overstap naar de paarse partij maakte.

Assembleelid William Waidoe werd verwelkomd door leden van de NDP-fractie toen hij de overstap naar de paarse partij maakte. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Hoewel verwacht wordt dat William Waidoe op de massameeting van de NDP zaterdagavond formeel zal toetreden tot de partij, wil hij dat zelf bevestigen noch ontkennen. Uit andere bronnen verneemt de redactie dat hij wel één van de sprekers is op de bijeenkomst. De volksvertegenwoordiger zegt dat hij tot vrijdagmiddag toen de redactie hem sprak nog geen uitnodiging had ontvangen.

"Ik maak me nu op om naar de opening te gaan van een visverwerkingsbedrijf en heb tot op dit moment geen uitnodiging gehad." Of hij de bijeenkomst zal bijwonen, hangt volgens hem af of hij (alsnog) uitgenodigd zal worden. "Ik ga niet zonder een uitnodiging en ja, iedereen is wel vrij om te gaan, maar ik heb geen plannen daartoe."

Hij benadrukt evenwel: "Ik weet niet wie ik daar aantref (bij opening visverwerkingsbedrijf,…red) maar als ik daar mijn uitnodiging krijg, moet morgen niet gezegd worden dat Waidoe heeft gelogen." In de reclamespot over de massameeting wordt een verrassing aangekondigd. Waidoe hierover: "Ik weet niet of ik de verrassing ben of mevrouw Bink misschien", grapt hij.

Sprekerslijst

Er zijn vanaf vrijdag een aantal activiteiten gaande rondom het bezoek van de president aan het rijstdistrict. Vrijdag heeft het staatshoofd het startsein gegeven voor de bestratingswerkzaamheden aan de Krappahoeklaan. Daarna heeft de oplevering van een visverwerkingsbedrijf plaatsgehad. Waidoe en NDP-parlementariër Guillanio Snip van Nickerie waren onder anderen vermeld op de sprekerslijst.

De PL-parlementariër die in mei de PL-fractie heeft verruild voor de NDP-fractie in het parlement, vindt het niet ongewoon dat hij op de sprekerslijst van een regeringsactiviteit vermeld is. "Ik heb in niet mis te verstane woorden gezegd dat ik de coalitie ondersteun en daarmee ook de regering."

Lidmaatschap

Opmerkelijk is dat NDP-parlementariër Rachied Doekhie niet vermeld stond op de sprekerslijst. De redactie heeft tevergeefs gepoogd om Doekhie te bereiken voor een reactie. De politicus had na de overstap van Waidoe in de media verklaard, dat zijn toetreding tot de fractie geen meerwaarde betekent voor de NDP.

Waidoe had tot vrijdag zijn lidmaatschap bij de PL nog niet opgezegd. "Ik doe wat ik voel. Als u mij morgen belt, heb ik misschien een ander antwoord daarop." Hij stelt dat zijn lidmaatschap bij de partij, ondanks zijn ondersteuning aan de coalitie, hem niet belemmert om "dit mooie land te ondersteunen".

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina