Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bouterse doet beloftes aan Nickerianen

Bouterse doet beloftes aan Nickerianen

16/06/2019 01:22 - Naomi Hoever

Bouterse doet beloftes aan Nickerianen

NDP-voorzitter Desi Bouterse heeft heel wat beloftes gedaan tijdens de massameeting in Nickerie. Foto: Jason Leysner  

NIEUW-NICKERIE - De voorzitter van de NDP, Desi Bouterse, heeft in zijn toespraak zaterdagavond tijdens de massameeting van zijn partij zaken opgesomd die voor de Nickerianen gerealiseerd zullen worden. "Het probleem van mensen met diploma's die thuiszitten zal worden aangepakt. Alle noodzakelijke wegen zullen in samenspraak met u worden verbeterd. De Nickerierivier zal worden uitgebaggerd. De markt in Nickerie zal worden aangepakt", beloofde hij de aanwezigen.

Voorts sprak de NDP-leider over het maken van een goede structuur bij de backtrackroute. Hij zegt dat die situatie weer actueel is vanwege het defect zijn van de Canawaima-veerboot. "Laten we een goede structuur maken bij de backtrack. Er moeten duidelijke maatregelen komen en communicatie met de gemeenschap."

Over de huizenbouw zei Bouterse dat er huizen worden gebouwd, maar dat Nickerie achterblijft. "Maak je borst nat. We gaan u geen honderden huizen per ressort beloven, maar we gaan wel in elk ressort woningen opzetten." Hij zei dat de eerste missie deze week naar Nickerie vertrekt om uitleg te geven over de werking van het bouw- en kredietfonds. "U hoeft geen vast inkomen te hebben, maar u moet wel in staat zijn af te lossen."

Bouterse is van oordeel dat er een achterstand is in woningbouw, omdat er jaarlijks rond de vijftienhonderd woningzoekenden bijkomen. "We moeten bijkans 23.000 woningen opzetten. Er wordt veel gebouwd, maar de districten lopen achter." Verder merkte de NDP-voorzitter op dat toegang tot geld een probleem is voor de kleine man. "We gaan de problemen van de kleine rijstboer bekijken." Bouterse is voorstander van een gunstige leenrente voor die groep.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina