Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zilver voor Tjon En Fa op 200 meter sprint

Zilver voor Tjon En Fa op 200 meter sprint

16/06/2019 00:02 - Terence Oosterwolde

Zilver voor Tjon En Fa op 200 meter sprint

Jaïr Tjon En Fa behaalde zaterdagavond zilver tijdens Fastest Man on Wheels. Foto: collectie Jaïr Tjon En Fa  

PARAMARIBO - Hij won nog de eerste race in de finale, maar moest in de volgende twee zijn meerdere erkennen in Sam Webster van Nieuw-Zeeland. Daardoor pakte Jaïr Tjon En Fa zaterdagavond de zilveren plak tijdens de Fastest Man/Woman on Wheels in Trexlertown, Verenigde Staten.

Op zijn favoriete onderdeel, de 200 meter sprint, toonde de 26-jarige Surinamer al 's morgens er helemaal klaar voor te zijn. Van de 44 man die reden in de kwalificatie zette hij de vierde tijd neer (10,296 seconden) en had daarmee een vrije doorgang tot de achtste finales. De Amerikaan James Mellen was het snelst (10,116), gevolgd door de Ier Eoin Mullen (10,2540 en de Brit Jack Carlin (10,274). Ook deze drie waren direct in de achtste finales.

In die ronde werd Tjon En Fa in de vierde van acht heats gekoppeld aan de Nieuw-Zeelander Ethan Mitchell. Hij pakte de winst in 10,348 seconden. Zijn volgende tegenstander was Nicholas Paul van Trinidad en Tobago, die in de kwalificatie precies achter Tjon En Fa was geëindigd: 10,297. De Surinamer maakte geen fout en schakelde de Trinidadiaan in heat vier na twee races uit.

In de halve finales trof Tjon En Fa Mellen. Hij liet zien dat zijn overwinning dinsdag op de Amerikaan in de kwartfinale van de UCI Elite Men Sprint 200 meter geen toeval was. Hij was namelijk ook deze keer beter dan Mellen en had aan twee races genoeg om beslag te leggen op zijn finaleticket. Ook Webster ontdeed zich in twee races van landgenoot Callum Saunders. Mellen pakte uiteindelijk het brons; hij schudde Saunders in twee races van zich af.

De Fastest Man/Woman on Wheels, een Class 1-evenement van de Internationale Wielrenunie (UCI), was voor Tjon En Fa zijn vierde meetmoment op rij in het Valley Preferred Cycling Center. Hij blijft nog even in Trexlertown, Pennsylvania (Verenigde Staten), want hij heeft nog twee wedstrijden voor de boeg. Eerst de US Sprint Grand Prix op 21 juni en een week daarna de Keirin Cup, beide Class 1-races.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina