Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • OM eist totaal bijna 200 jaar gevangenisstraf

OM eist totaal bijna 200 jaar gevangenisstraf in roofmoord Kraka

18/06/2019 10:34 - Van onze redactie

OM eist totaal bijna 200 jaar gevangenisstraf in roofmoord Kraka

Het voertuig dat werd beschoten door de rovers. Twee personen lieten daarbij het leven. Foto: Anthony Janki  

PARAMARIBO - Officier van justitie Shanta Mahadew was maandag niet mals met haar strafeis tegen de zes hoofdverdachten in de roofmoord in de omgeving van Kraka achter Zanderij. Ze eiste tegen Milton F., Clyde H., Jurvin B., Melvin A., Dion B. en Fanuel D. elk dertig jaar onvoorwaardelijk. "Het is een zeer ernstig feit. Twee mensen zijn dood en anderen hebben nog steeds een trauma", benadrukte Mahadew aan het einde van haar requisitoir.

Virbian W, die één van de wapens heeft verstrekt, riskeert vijftien jaar cel. Tegen Milton V., van wie dit wapen afkomstig was, werd twaalf maanden geëist waarvan zes maanden voorwaardelijk. In totaal komt de strafeis van het Openbaar Ministerie op bijna tweehonderd jaar.

Na de strafeis heerste er een moment van stilte in de rechtszaal. De verdachten waren duidelijk terneergeslagen. Woedend liepen ze daarna in alle haast terug naar de arrestantenruimte, terwijl Clyde H. een vuist omhoog stak als teken van kracht. Zo begroette hij een aanwezig familielid, dat hetzelfde deed.

Mahadew stelt dat alle verdachten een wezenlijke bijdrage hebben geleverd bij het plegen van dit delict. Ook zij die ontkennen gaan volgens de officier niet vrij uit. "Hij heeft zich op geen enkel moment gedistantieerd van de activiteiten", zei ze doelend op Jurvin B., die Dion B. Melvin A. en Milton F. van en naar Para heeft vervoerd. Tijdens zijn verhoor beweerde hij slechts een taxirit te hebben gereden en zich van geen kwaad bewust te zijn geweest.

De beroving vond plaats op 7 juni vorig jaar. De 56-jarige Isaak Poetisi, oud-journalist van de Ware Tijd en de twintigjarige Zillavana Mangkoeredjo zijn daarbij op klaarlichte dag doodgeschoten. De auto met de slachtoffers werd aangevallen met de bedoeling een paar kilo's goud te roven. Echter, er was geen goud in het voertuig. De zaak is voor pleidooi uitgesteld naar 15 juli.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina