Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vuilstortplaats Ornamibo niet dicht

Vuilstortplaats Ornamibo niet dicht

21/06/2019 09:27 - Jason Pinas

De vuilstortplaats Ornamibo in het district Wanica.

De vuilstortplaats Ornamibo in het district Wanica. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De vuilstortplaats Ornamibo in district Wanica zal voorlopig nog worden gehandhaafd door de regering. Dit stelt minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C) tegenover de Ware Tijd. Een permanente verplaatsing, zoals bewoners van de nabije omgeving dat graag willen en eisen, zal volgens hem nog op zich laten wachten omdat die concrete oplossing nog niet op tafel ligt.

Hoewel de omwonenden hun wens nadrukkelijk hebben kenbaar gemaakt tijdens verschillende protestacties en hoorzittingen van het districtscommissariaat, vraagt de bewindsman begrip. "We gaan het zeker niet zo laten, want we zijn bezig eraan te werken. Het is niet de bedoeling dat we voor altijd daar gaan blijven. Maar om uit die situatie te geraken, gaat nog een tijdje duren", verduidelijkt de minister.

Buurtbewoners hebben in de afgelopen jaren vaker geklaagd over de enorme stank die vrijkomt door de afval van Ornamibo. Met name na de brand die in oktober vorig jaar was uitgebroken, waren ze zeer kwaad en tijdens protestacties onmiddellijke verplaatsing. Chotkan: "We zijn bezig een aantal maatregelen door te voeren om de gemeenschap zo min mogelijk overlast te bezorgen, maar het is niet gemakkelijk. Er blijft altijd een geurtje hangen. We moeten daaraan nog gaan werken."

Hij zegt dat de weg op Ornamibo waar er gedumpt wordt binnenkort wordt verlicht door de EBS. Hierdoor zullen de vrachtwagens op de juiste plekken kunnen komen. Ze hoeven dan niet meer zomaar te dumpen omdat ze geen zicht hebben door onvoldoende licht. Chotkan zegt dat meerdere consultants oplossingsmodellen hebben gepresenteerd aan OWT en C. Echter, hij heeft nog geen keus gemaakt. "Er zijn een heleboel rapporten en ik ben nu bezig te kijken welke van ze we het snelst en gemakkelijkst kunnen implementeren. We willen niet met geweldigheden komen, we willen de situatie daar verhelpen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen